Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Reformáljuk meg az oktatást!

2011.01.13. 22:45 Member

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha KDNP-s volnék, minden bizonnyal az első dolgom volna, hogy kötelező hittanórákat vezetnék be minden szakon, erkölcscsőszöket tennék minden szórakozóhelyre és kollégiumra, vagy megtiltanám a nőknek az egyetemre járást, hogy semmi esetre se legyen paráználkodás. Aki meg fiú létére fiúval hál, kizárattatik az egyetem kapuiból, mivel azt csak a zsidók és a kommunisták csinálják.

Szerencsére ennél azért hangyányival több sütnivalójuk van, ellenben még mindig él bennem a gyanú, hogy a többségében KDNP-s oktatási munkacsoport talán nem is ebben az országban járt egyetemre (már ha járt). A "minden tárgy csak kétszer vehető fel" és a "legyen egy vizsga és egy utóvizsga, és semmi több" pontokon már hördültek fel a kevésbé seggelésre hajlamos, illetve az igazán nehéz szakokat hallgatók (bár szokták mondani, ha egy orvostanhallgató visszaadja a tételt, vajon a műtőasztalnál is visszaad? :)), én valamennyire láttam rációt a döntésben, röhej, hogy akinek negyedjére lett négyes, az többet ér, mint akinek elsőre hármas, mivel az utóvizsgadíjas sárga csekken túl ennek semmi nyoma nem marad, bár ezt csak a szak szempontjából súlyozott tárgyakra vezetném be. A tárgyfelvételes szigorítással viszont egyetértek, egy csúszás még belefér, de hogy másodjára se sikerüljön valami, az már teljességgel lehetetlen, ha az illető elszánt és céljai vannak az adott szakkal.

Ellenben most újabb infók szivárogtak ki, melyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az első a pedagógusképzés osztatlan képzéssé visszaalakításáról szól. Igen, ez Gyurcsányék hibája (mint úgy minden más :)), pontosabban az szdsz idétlen oktatáspolitikájáé (röhej, hogy a kis nyámnyila pártocskák mekkora befolyást kaptak az oktatásra, ami azért nem huszadrangú ügy egy nemzet életében!), hiba volt előállni azzal, hogy van az egyszakos tanár egy seggkitörlésre sem való minorral (megjegyzem, a nemzeti kisebbségek kétszakos nyelvtanárainak oktatását ezzel kinyírták, melyik őrült menne pl. egyszakos szerb nemzetiségi tanárnak?), aki taníthat az első 4 osztályban (történelem, filozófia, fizika szakosok előnyben :)), illetve van a mesterképzéses, aki érettségiig bezárólag. Ha most visszaalakítják, azzal jól arconvágják azokat, akik belecsúsztak a bolognaiba és kapnak egy, a munkaerőpiacon semmire sem való felsőfokú oklevelet (egy kedves ismerősöm képi diagnosztika és intervenciós asszisztensként (=röntgenes, de minél hosszabb a név, annál komolyabbnak hangzik) szerzett OKJs oklevelet, a következő évfolyam ugyanezért alapoklevelet kapott, ami szintén alávágás, mert így nem kapott továbblépési lehetőséget ugyanazon munkáért), amihez muszáj egy mesterképzést is vállalniuk, ha el is szeretnének helyezkedni.

Egyetlen komoly előny volna abból, ha visszatennék a pedagógusképzést osztatlanra, ugyanis az osztatlan képzés és az alapképzés nem zárja ki egymást, tehát ha teszem azt elvégzek államin egy matek-fizika szakot (ami 10 félév), akkor a programtervező matematikus első 2 félévét még vihetem államin, a maradék finanszírozott féléveket még felhasználva (az orvosi és a jog jelenleg is ide tartozik, abban nem vagyok biztos, hogy a specializálódás doktori iskolai félévnek számít-e +6 államilag finanszírozott félévvel).

A másik mókamiki ötlet, hogy legyenek olyan szakok, amelyek mesterképzés nélkül semmire sem valóak (osztatlan képzésre visszatenni őket esetleg?), illetve volnának, amik nem jogosítanának fel mesterképzésre (Ezek milyen szakok lehetnek? Fűszernemesítési szakmenedzser-mérnök helyettes?).

Szóval erre még illene párat aludnia a kedves konzervatív kollégáknak (hátha álmukban eljő' az Úr és megsúgja a választ), vagy ha minden kötél szakad, mivel a jelenlegi kormány apparátusa olyannyira polihisztor, hogy a többieket nem is kell megkérdezniük (nem is bevonni!) az ország ügyeivel kapcsolatban, talán jobb volna bezáratni a felsőoktatást. Nem kell a fiataloknak gondolkodni, a kormány megteszi helyettük! Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás fidesz kdnp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr62582328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása