Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kalózkodás

2011.02.07. 17:37 Member

 Kész, alábbi felmérés alapján bebizonyosodott az, amit a nyereség által hajtott alkotókat és forgalmazókat leszámítva mindenki sejtett, különösen a Fuji-tól minél távolabb. Hiroe Rei, aki a keleti jómodort teljesen mellőzve hasnyálmirigyrákot kívánt az illegális olvasóinak, a fansubbereknek meg különösen, rövid távú és beszűkült gondolkodásával anno hivatalosan is nagyot tévedett (azóta bojkotálom minden alkotását, amúgy sem veszítek vele sokat). Az adott terméket meg kell ismerni ahhoz, hogy vásároljál belőle (melyik barom venné meg a ruhákat felpróbálás nélkül?), erre pedig nem csak külföldön, hanem gyakran Japánban is az az egyetlen lehetőség, hogy letöltöd a világhálóról (főleg az egyenesen a Sátán által lediktált BAN-törvény óta), hiszen ott sem megy másként, mint máshol, egyszer leadják a televízióban adott időben és nincs tovább (különösen, mivel náluk nem a televízió fizet a stúdiónak a műsorért, hanem fordítva, maga a műsor egy reklám!!).

Szóval nem értem ezt a beteges jogféltő felfogást. A Bandai és Funanimation tömegesen tiltatja le a profilokat Youtube-on, ha azok például egy zenés kliphez valamely animéből választanak képeket, sőt, a zenék kiadói pedig lenémíttatják a klippet. Mert miért is? Az AMV nem arra buzdít, hogy megnézd az adott animét, vagy megszerezd az adott zenét?! (elsőkörben letölteni, aztán ha valóban ügyes, meg is venni?) Ezek az ultrakonzervatív középosztálybéliek esetleg nem készítenének maguk egy felmérést, hogy mi a mai tendencia? Pl. ilyen kérdésekkel

X. Meg szoktad venni az animéket eredetiben?
[ ] Nem, csak megnézem őket a tévében
[ ] Nem, csak letöltöm őket
[ ] Letöltöm, és ha tetszik, megveszem.
[ ] Mindig megveszem
[ ] Nem nézek animéket

Ez most eléggé spontán volt, de szerintem reális kérdés. Illene megismerni a vásárlói szokásokat a szcientológusokra hajazó pereskedés helyett. Köszönöm. Végeztem.

2 komment

Címkék: anime fájlcsere

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr832644807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.02.11. 08:57:17

Hát erről beszéltem rengetegszer az anime manga palota blogon is!

Engem már letiltottak onnan ilyen hülyeségek miatt, pedig én azért csináltam egyrészt a videókat, hogy "reklámozzak" néhány animét, szóval ingyen reklámot kaptak, de erre én vagyok a "main antagonist"...

És igen, ha az emberek nem nézték volna az animéket az interneten először, akkor talán el sem jutott volna japánon kívűl ez a szórakozási forma...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.02.11. 09:13:18

Japánokat szerintem nem érdekli túlzottan a Japánon túli világ. A szigetországok hajlamosabbak elzárkózni, lásd Island, Feöer Szigetek. Meg az USA sem szeret tudomást venni a tengerentúliakról.

Szerinted tudták egyáltalán, hogy reklám volt, amit csináltál? Elvégre magyarul nem hiszem, hogy sokan tudnak arrafelé, sem a YT gárdájában. :)
süti beállítások módosítása