Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az RMDSZ és Bandi

2011.02.27. 20:55 Member

Na, az ilyen híreket szeretem igazán olvasni! A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 10. kongresszusán leköszönt Markó Béla, aki 18 éven át vezette az egyik legnagyobb és legtöbb megpróbáltatáson átesett határon túli magyar kisebbség pártja (elég a magyar nyelv oktatásból és közigazgatásból kiiktatására, vagy a falurombolásokra gondolni).

 

A kongresszus Kelemen Hunor művelődésügyi minisztert választotta az elnöki posztra. És mivel Erdély a Magyar Korona ékköve volt, ma is fájó érzelmeket táplálunk Székelyföld szinte homogén magyar lakosságáért (és persze a szórványért is), akiket a helybéli románok is támogatnak a személyi-, helyi- és regionális autonómia létrehozásában. A kongresszuson részt vettek a magyar parlamenti pártok (a Jobbik kivételével, akik "cionistázzák" és "b*zizzák" az RMDSZ vezetését, amiért azok már a választások óta elhatárolódnak a szélsőjobbtól), ezek közül Pelczné Gál Ildikó és Semjén Zsolt, a Fidesz-KDNP két delegáltja ismét a kétharmaddal és a győzelemmel jöttek, amihez hozzátartozik, hogy az RMDSZ-nek közeli kapcsolatot kell tartania a Fidesszel az együttműködés reményében. Szerencsére az RMDSZ okosabb annál, hogy beintegrálódjon a kartellbe, és ennek hangot is adtak (különösen Tabajdi Csaba és Berényi József (MKP)). Mondjuk van is mitől tartaniuk, Tőkés László új fidesz-barát romániai magyar pártot szervez éppen...

Balogh András (MSZP), mintegy kompenzálva a 2004-es népszavazás eredményét, az RMDSZ munkásságát emelte ki, illetve, hogy Magyarország nem kíván tanító szerepet magára ölteni az RMDSZ-szel szemben. Ám ennél is nagyobb hír, hogy Schiffer András (LMP) szókimondóan hangsúlyozta, hogy sem Budapest, sem Magyarország nem szabhatja meg, hogy miként kellene cselekednie egy határon túli magyarokat tömörítő pártnak, hiszen azok eddig is kiváló munkát végeztek identitásunk megőrzésében. Beszédét vastaps övezte. Ebből két dologra is következtethetünk: Az LMP nem az SzDSz magyarságellenes politikáját kívánja folytatni, és a határon túli magyarok szervezeteinek is elege van a hatalmaskodó viktori bandából. Túl kell élnünk ezt a négy évnyi tragédiát és törölni Magyarország politikai palettájáról ezt az együttműködés nevű önparódiát. Végeztem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kdnp rmdsz lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr922695917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása