Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Vasárnap zárva?

2011.04.10. 20:20 Member

Újabb fantasztikus javaslattal élt a KDNP. Most nem a kacsavadászós, fegyvertartás-könnyítős tréfáikra gondolok, hanem arra, ami mindannyiunk életére befolyással lesz.

Tehát vasárnap mindenkinek joga van templomba menni, ezért vasárnap minden legyen zárva. Végülis korrekt gondolat volna, hogy a hipermarketek helyett a kisboltokat látogassuk a hetedik napon (más reális okát nem látom az indítványnak, a templomos indok eléggé... ódivatú). Többet tartanak viszont attól, hogy ez elbocsátásokkal járna, illetve, hogy a munkavállaló örül neki egyáltalán, hogy van miből eltartania a családját. Abban sem volnék biztos, hogy a folyamatos áruházba járás verné szét a családok együtt töltött idejét!

Másrészt meg aggályosnak tartom, hogy több kis településen már most nincsen vasárnap is nyitva tartó üzlet. Ha éppen a Hitgyülis műsor közben jut eszembe, hogy "Hoppá, nincs itthon tej!", hová szaladjak? Át a szomszéd faluba? Vagy a közeli kisvárosba, ahol biztosan lesz éjjel-nappali? Nektek mi a véleményetek erről az okosságról? Végeztem.

1 komment

Címkék: kdnp boltok nyitvatartás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr812815161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.14. 13:35:15

Ez is érdekes, hogy a "dolgozó embert" akarjuk védeni, ám a bolti eladó is dolgozó. :) Talán a legjobb az volna, amit több kisbolt esetében is láttam, hogy hétfőn zárva tart (ő ekkor piheni ki magát), aztán szombat-vasárnap délelőtt nyitva tart.

Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet a gazdaság pörgősségét és kiszámíthatatlanságát támogatni. Mert mikorra szédülünk el annyira, hogy kicsit lazítsunk a tempón?
süti beállítások módosítása