Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Házat a kilakoltatottaknak és a fogyatékkal élőknek!

2011.06.04. 21:02 Member

Két dolog is kitudódott a kormány terveiből, amíg a politikai gondolkodás kisebbségpolitikai vetületét magoltam a hétvégén.

Az első, amit Szijjártó Péter (akiről tudtátok, hogy 2,2 millát keres havonta? Negyedévente vehetne egy új panellakást!) és Orbán Viktor hintett el, hogy a kilakoltatott lakáshiteleseknek a vörösiszap áldozatokhoz hasonlóan lakáshoz juthatnának, gyermekszám alapján. Az ötlet kellemesen szolidáris és baloldali, de túl szép, hogy igaz legyen.
Ugyanis a házakat építeni akarják, így gondolom azok egy háztömbként épülnek majd meg. De ez felvet egy problémát: Az emberek társas közegből jönnek, van munkahelyük, a gyerekek iskolába járnak. Akkor most utazzanak akár több 100 km-ert? :) Vagy ez csak a budapestiekre vonatkozik, ami csúnya diszkrimináció volna? Bár az utcára ne lökjék őket Pesten, elvégre a hajléktalanellátást kinyírták és az utcáról eltakarították őket.

A másik sztori a fogyatékkal élőkhöz kötődnek, a nyugat szele lassan elér bennünket is, a kastélyokba és egyéb hatalmas épületekbe zsúfolt több száz fős intézeteket már elkezdték leváltani a lakóotthonok, most már talán a többségi környezetbe helyezett lakásokban is bizonyíthatják, hogy alkalmasak az életre, legyen szó testi vagy szellemi fogyatékosokról. Persze a legfőbb kérdés, hogy a munkaerőpiacon lesznek-e védett munkahelyek, amennyiben a teljesen egészségesek sem képesek elhelyezkedni? Sajnos közhely, de minden probléma visszakanyarodik ide.
Ma voltam az egyik nyugati nagytőkés üzletében venni egy üveg vizet, mielőtt a buszhoz rohantam volna, az ajtón "Fogyatékosbarát munkahely" felirat tetszelgett, ám az ajtó előtt nem volt rámpa, hogy a kerekesszékes felmenjen. FAIL.

Remélem, hogy posztom üde színfolt volt a mai Trianon-láz közepette. :)

1 komment

Címkék: fidesz fogyatékkal élők kilakoltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr592957499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.08.03. 05:03:43

Nagy képességű politikusaink 3-5 vagy több állást hiánytalanul ellátnak, és felveszik fizetésüket! Eredményességüket országunk állapota, fényesen bízonyítja! Csak a vak nem látja, vagy az elvakult! Míg a rokkantnyugdíjas, ha csoda folytán + keresethez jut, az rögtön megvonással bűntetendő! Semjéni "keresztény"! magatartás!
süti beállítások módosítása