Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Új egyháztörvény és Karácsony Gergely okossága

2011.07.12. 12:00 Member

Ma dupla sokk ért, de miért is lepődöm meg, a politika bűzlik a mocsoktól, és kiszámíthatatlan, mikor ömlik egy cudarabb adag a képedbe.

Az első az új egyháztörvény. Igazából semmi meglepő nincsen abban, hogy a KDNP száz évvel ezelőtt állapotra visszaállítósdiját megvétózta az anyapárt, mert azért álljon már meg a menet.
De sehogyan sem tartom elfogadhatónak, hogy az országgyűlés vehessen fel új egyházakat, és default-ban meg legyen adva 14. Mert a létszám egyáltalán nem volt döntő tényező (3 izraelita egyház felvétele), ahogyan a hagyományosság sem (Hit Gyülekezete). Ja, hogy Balsait idézzem, "Az egyházlobbi erősebb volt"? Rühellem Novák Elődöt, ezt őszintén bevallom, de igaza van abban, hogy a görög katolikusok integrálása a rómaiakba aljasság volt, ahogyan az unitáriusok, adventisták, buddhisták, iszlámok stb. semmibevétele. Mert OK, az Arany Rózsakereszt, a Babilon Nyulai kerékpárosok ne kapjanak egyházi rangot, a Szcientológusok meg az országba se kapjanak leszállási engedélyt DC-3-masaikkal. Ahogyan a csőd állapotát, már a hitélet szintjét is az országgyűlés határozza meg ezentúl?
Ennél én radikálisabb és szabadelvűbb volnék, Egyház az, amely képes fenntartani magát. John Locke nem véletlenül mondta, hogy válasszuk el az egyházi és politikai életet, erre ennek ma éppen az ellenkezője zajlik. Persze ez fenntartás nem korlátozódhat a hívek mértéktelen kizsákmányolására, így a szcientológusok, akik nem csak tagdíjat szednek, hanem értékelhetetlen sci-fi sztorit adnak el tudásként, a német felfogás szerint tartsák magukat távol a politikától.

 

A másik pedig hű párttársam, Karácsony Gergely gondolata a Fidesz legyőzéséről, ami állítólag elhangzott a kongresszuson (amin sajnos nem vehettem részt tesóm diplomaátadója okán). Gergelyt eddig úgy ismertem meg, mint igazi politológus doktort, aki baromira okos (az egyik kedvenc írásom tőle a Jobbik megerősödésének társadalmi okait keresi), de egy ilyen megtervezett szövetség, mint ami a Figyelőnetre is kikerült, nekem erős.
Arról volna szó, hogy induljon 2014-ben egy MSZP-Jobbik-LMP koalíció a Fidesszel szemben, amely pár hónap alatt visszaállítaná a demokratikus kereteket, majd feloszlatná az országgyűlést és egy újabb egészséges verseny kezdődne. Őrültség.
Az MSZP-LMP paktum hitelességünk teljes aláásása, nem elképzelhető egy olyan szövetség a szocialistákkal, melyben a pártvezetésnek még mindig előkelő tagja Szanyi, Horváth, Lendvai, Mesterházy, vagy amiben még mindig komoly hangadói szerep jut Gyurcsánynak. A Jobbik meg ugye az az erő, mely a demokratikus győzelemmel a demokrácia felszámolására törekedne, ezért velük csak egyes ügyekben (természetvédelem, határon túli magyarok és helyi piac megerősítése) tudok elképzelni együttműködést, amúgy meg tartsuk be a követési távolságot. "A politika a hatalom legitim megszerzésének és megtartásának eszköztára", ahogyan definiálták, de ennyire?? Akkor kérdem én, mitől lehet más?

Kivel szövetkezhetnénk? Miután a Zöld Baloldal kb. a nullával lett egyenlő (amit személy szerint sajnálok), azt hiszem, csak egy lehetőség maradt. Ha az LMP bukik, egyértelmű, hol van a helyem. :D

Persze ha erről van csak szó:
Akkor Gergely nagyobb tehetség, mint gondoltam.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz egyház karácsony gergely lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr663060163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása