Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az érpataki modellről

2011.08.02. 15:56 Member

Bizonyára mindenki számára ismerős Orosz Mihály Zoltán és települése elhíresült módszertana a falu rendjének megőrzésére, melyből általában a cigánykérdés hatékony kezelését szokták leszűrni, különösen a szélsőjobboldali körökben. Zolit arról szokták felismerni, hogy rendszeresen nyilatkozik betyárfelszerelésben (a képen Laci betyár, a híres vőfély látható :)), és hát betyárosan szeret egyedi ösvényt vágni maga előtt a kitaposott út helyett. Ilyenekre pedig szükség van.

A település meglehetősen hazafias honlapján meg is találjuk a nem túl hosszú, ám annál velősebb, lényegretörőbb tézist. Ennek alapja egyetlen gondolat, melyet emígyen foglalhatnék össze: A település békéje érdekében a káros elemek vagy megváltoznak, vagy elmehetnek. Vagyis Zoli, mint a jó kertész, körbesétál és megnézi, vannak-e olyan földiepertövek, melyeken virág egy szál se, de levelei elveszik a termőre fordulóktól az éltető napfényt. És ezeket ő kigyomlálja. Gyökerestül.

Alapvetően ez a bajom a modellel. Kétségtelen, hogy a település szempontjából az eredmény pozitív, mivel valóban, a káros elemek eltűnnek, viszont Magyarország szempontjából nem, mert elvándorlásra kényszerülnek, az új közösségbe beilleszkedni még kevésbé tudnak (megszűnnek kapcsolataik, ismeretségük) és idővel, ha ezek egy gócba gyűlnek BAZ megyében, kitör az éhségvulkán. Vagyis feláldozza a probléma egyéni, személyre szabott kezelését a település közösségéért, és mint a gárda, vagy akármelyik paramilitáris szervezet, a félelmet használja a rendfenntartás eszközéül. Mert akármennyire is agresszívnek tűnhet egy tíz fős cigány kompánia a kocsmában, ugyanennyire lesznek nyuszik, amikor fenyegetve érzik magukat (persze a nyúl is tud harapni). És ezzel a problémáik nem oldódnak meg, nem lesz magasabb a végzettségük, nem lesznek megélhetési gondjaik, és a magyar-cigány együttélés sem lesz békésebb, sőt.

Persze azt sem akarom elfelejteni, hogy a liberális jogvédők mennyire bénák. Nincs rá jobb szó. És itt most, bármilyen meglepő, elsősorban a Fidesz és MSZP képviselőire gondolok, akik a palotájuk méteres kerítése és az Audi A8 ülése mögül látják csak a vidéket. Csak kerülgetjük a forró kását, míg a szélsőjobb fel tudott mutatni egy konkrét lehetőséget, ami igencsak keservesen, de rövid távon eredményre vezet. Istenemre, dolgozzunk már ki valamit, bizottságok létrehozása és hangzatos szónoklatok helyett. Adjunk hitet és kenyeret, ugyanis alapvetően ez a kettő hiányzik: A hit, hogy lehet jobban élni, és a kenyér, aminek megszerzése teljesen elvonja a figyelmet a magasabb szintű tevékenységekről. Helyi szociális gazdaságokra van szükség, ezeknek meg kell teremteni a konkrét jogi alapját, fel kell építeni a felvásárlópiacot, ha kell, társulni a cél érdekében és megoldani a szállítást. Tudom, drága és nincs pénz, de gondoljunk bele:
-Addig sem kell segélyre költeni.
-Nem kell a hedonista élet velejárói okán büntetni a tb-fizetőket
-A kevesebb konfliktus okán nem kell annyit a rendészetre és a helyreállításra költeni.
-A dolgozó élet kevesebb gyermekkel is jár, akik viszont magasabb életszínvonalon élhetnek.
Egyszóval hosszú távon csak nyerni lehet a dologgal.
 

14 komment

Címkék: cigányság érpatak

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr433120452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.02. 21:17:52

Én pl. komolyan nem értem mai napig az Afrikai túlnépesedést. Ha tudom, hogy annyi kajám nincs, hogy egyedül túléljem, akkor minek szülök hat gyereket? Ezt kéne megtanulni a romáknak (is), aztán nem lesz éhezés. Aki meg lop, gyilkol, bomlasztja a közösséget, és egy hangyafasznyi hajlam sincs arra nézve, hogy megváltozzon, az igenis dögöljön éhen, vagy takarodjon el a rákba!
Vagy mindkettő!
Ne haragudjunk már, de mikor jutunk el oda, hogy az olyan emberek is megkapják a büntetésüket, akik bűnösek, bűnt követnek el, és megvédjük azokat, akik a légynek sem ártanak, halálra dolgozzák magukat, és békében akarnak élni? Oszkár is megmondta: ők hisznek a második esélyben és a változásban, de aki nem hajlandó rá, az így járt (ahogy Marian Cozma halálánál is mondták a felettébb szimpatikus elkövetők). A félelemkeltésben pedig nem hiszek. Egyszerűen nem. Erre tényleg az a legjobb válasz, hogy aki fél, annak bizony rossz a lelkiismerete. Kíváncsi vagyok mit szólnának a cigányok, ha odafutnék a rendőrökhöz, hogy félelmet keltenek bennem a nyolc gyerekkel járkáló nagydarab rakott szoknyás üvöltöző cigány asszonyok. Vagy az nem kelthet félelmet?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.03. 13:07:20

@Aszteroida-bányász metal énekes: Te európai/polgári értékrenddel vagy megáldva, ezzel nevelkedtél. Nekik ez alatt már nincsen, nincsen veszítenivalójuk, nem is ismerik azt, hogy lehet másként élni. Azt tanulták meg, ha véletlenül szerencséjük van, pénz áll a házhoz, amit gyorsan el is költenek, mert a jólét náluk a presztízs (ez mondjuk mindenhol így van). Mivel az intellektusuk nem túl magas (egy esetleges alkesz apa és egy totálisan anya szerepbe szűkült mami mellett nem is lep meg), magasabb szintű élvezetekről nem is álmodnak, mint a testiek, és ha belegondolsz, a nem valami aranyszívű vállalkozók ellátják őket alkohollal és játékgépekkel, hogy az egyszerű, előrelátásra képtelen egyéneket még jobban kisemmizzék. Szerintem a Banános Joe lebutítva, de jól megmutatja, hogyan él egy cigány a bürökratikus, hierarchizált világban, hát még egy afrikai.
Más a szervezett, sőt legitimált félelemkeltés, mint amikor egyének, vagy egy összeverődött banda teszi azt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint az új munkatörvénykönyvet, ami már az éves bért is simán megfelezteti magánvélemény alapján. Csak addig jófiúnak lenni, amíg szem előtt vagyok, ennek mi az értelme?

Érdekes ez a "gyilkol" dolog, nálunk az összes balhé a Pipás Kocsmához kötődik, ahová kifejezetten cigányok járnak, de arról még nemigen hallottam, hogy gádzsót vertek volna. A szervezett rablások, amelyek valóban idősek ellen irányulnak, már érdekesebbek (éppen mostanában törtek be nagyszüleimhez), néha már olyan feltűnően ügyesen hajtják őket végre, hogy kizártnak tűnik, hogy cigányok hajtsák végre őket. Ők jobban szeretnek átverni, pontosabban úgy trükközni, hogy szóba elegyednek a lakóval és beédesgetik magukat. Az ilyen lopakodók szerintem nem közülük kerülnek ki.

Figyelj, ha zsidó lettem volna, én is féltem volna a náci érában. Akkor az én lelkiismeretem is rossz volna? :) Mert azért milyen gáz már, hogy egy érettségizett romára is azonnal ráterelődik a gyanú, ha az irodában eltűnik valami.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.04. 00:32:46

De érted, most akkor csináljuk azt, hogy leülünk egy műanyag kerti székbe, és végignézzük, ahogy halálra erőszakolnak, gyilkolnak, lopnak, törnek és zúznak, és nem teszünk ellene semmit, mert ők "nem ilyenek"?
Hagyjuk már! Én őszintén kizárt dolognak tartom, hogy egy-két generáció alatt ne lehessen új értékrendet nevelni beléjük. Gondolkozz: az Afrikából betelepített és elhurcolt négerek is fejlődtek az USA-ban. Jó, a bűnözői rátájuk és szaporaságuk megmaradt, de kitudtak építeni egy hasznos, munkás réteget, meg mondjuk egy értelmiséget is. Hosszútávon senki nem jár jól, és megint az lesz, mint a II. VH-ban, kiválasztanak egy réteget, amin egy vezető uralom egyszer mindent le fog verni, mert tele lesz a tökük. A II. VH-ban elég volt egy új generációs kabaréhullámnak ezt elérnie! :)
A zsidó-náci párhuzamot most ne keverjük bele! Egyenlőre nem állunk háborúban, nem ölnek napi szinten cigányokat (ők viszont igen), és nincsen Jobbik-kormány se. ráadásul az összes hülye, ingyenélő jogvédő, kisebbségi ombudsman, kortárs zsidó és liberális értelmiségiek és hatalmas külföldi szervezetek mellettük állnak, ráadásul ingyen kapnak kaját, lakást, vizet, áramot.
Inkább nekem kéne háborognom! :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.04. 14:20:55

Nah, nem a Barikádot kell csak bűnügyi statisztikák érdekében olvasni, volt egy ismerősöm, aki minden zsaru magazint elolvasott és elmondta, hogy a Barikádon csak azok a hírek jelentek meg, amikben legalább feltételezhető volt, hogy az elkövető cigány. :)
Jelenleg az megy, hogy igyekeznek kicsavarni a fegyvert a roma kezéből, de nem adnak neki kapát helyette. Pontosabban semmit. Meg azért úgy élni sem túl kellemes, hogy meghal egy öreg, és azonnal megjelenik pár egyenruhás (ők nem olvasnak híreket, konkrétan alig követik a világ eseményeit, sejtheted, hogyan fogják fel őket) és azt követelik, hogy a "cigányok adják ki a bűnözőiket". Mintha mind egy entitásként működnének és a bűnözésről mind tudnának. Elárulom, családokra vannak szakadva és mint a magyarok, nem avatkoznak egymás ügyeibe, ugyanolyan passzívak.
Milyen ingyen víz; kaja; áram??
Még nem hallottam a kártyás gázórákról, a bekötések körüli hatalmas kölcsönkérésekről, az egyoldalú táplálkozásról? Egyáltalán honnan veszed, hogy kapnak valahonnan valamit (az utóbbi egy évben nálunk 1db ruhaosztás volt), különösen, hogy zsidóktól? Ez már demagógia.

A négerek sem fejlődtek addig, amíg külön mosdójuk volt és külön helyük a buszon. Nem is tudom, hogyan várnának egyesek hirtelen gypsy-development-et, amikor majdnem mindegyiküknek közmunkából él a családja és alig van közöttük végzettséggel bíró, a legrosszabb kistérségekben él, a legrosszabb személyzetű és finanszírozású iskolákba jár és igazából oda költöznek, ahonnan más menekül (az alacsony ingatlanárak miatt). Nem tudom, milyen végzettséged van, de teszemazt milyen volna, ha most random valaki kitalálná, hogy írj egy erdészeti programot, figyelembevéve a térség energetikai és talajproblémáit? Kb. ők is ezen a szinten érezhetik, ha egyáltalán belegondolnak.

Ma éppen az egyik cigány csajnak (akit amúgy különösebben nem kedvelek) lopták el a telefonját (mondjuk nem értem, minek neki érintőképernyős), lehet, hogy mocskos magyarbűnözés történt? :D

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.04. 16:15:29

"nah, nem a Barikádot kell csak bűnügyi statisztikák érdekében olvasni"
Anyám előző élettársa rendőr volt, apám legjobb barátja pedig szintén rendőr. Nem az a kifejezett rasszista típus egyik se (egyik törzsgyökeres borsodi, a másik meg solymári), és már akkor is (utoljára 2006 környékén találkoztam velük) elkeserítő adatokat mondtak. Azóta nem hinném, hogy változott a helyzet. A Zsaru magazin pedig köbö a Blikk szintjén áll.
"Ez már demagógia."
Nem demagógia, de örömmel látom, hogy sikeresen összemostad a két dolgot, ezek szerint mégis van valami igazság alapja. Ennek utána is nézek a közeljövőben, úgyis terveztem egy dokumentumfilmet erről. Szerinted a cigányok fizetnek BÁRMIÉRT is? A legócskább putri falán is ott virít a digiTV-s parabola. Menj egyszer végig Borsod elején, meglepődnél. Éhen nem döglenek, ruhájuk van, a TV-t is gondolom működtetik... nem bonyolult kitalálni, hogy bármit megtudnak szerezni, mert nincsenek semmié nem hogy büntetve, még lecseszve sem, hogy feigyeljé, ne csináld már. Tőlünk is loptak már áramot BTW.
"Nem is tudom, hogyan várnának egyesek hirtelen gypsy-development-et, amikor majdnem mindegyiküknek közmunkából él a családja és alig van közöttük végzettséggel bíró, a legrosszabb kistérségekben él, a legrosszabb személyzetű és finanszírozású iskolákba jár és igazából oda költöznek, ahonnan más menekül (az alacsony ingatlanárak miatt)."
Az alacsony ingatlanárak és a kistérségek helyzete pont miattuk alakult ki basszameg, már komolyan! Szerinted miből kapják a segélyt, ki fizeti nekik? Az önkormányzat!!! Persze, hogy nincsenek munkahelyek, buszmegállók, normális iskolák, ha pár ingyenélő cigány család képes tönkrebaszni egy egész megyét ezzel a mentalitással. És nem is akarnak ezen változtatni, ingyen kapnak mindent, gyerekek ingyen járhatnak iskolába, ingyen tankönyvet kapnak, élnek vele? NEM! Anyámmal mi is csöveztünk a Deák téren, 1-2 rossz döntés miatt, és ha mi, az abszolút nulláról feltudtunk állni, akkor nem hiszem, hogy a romáknak ez nem menne, úgy, hogy X mennyiségű szervezet áll a hátuk mögött, és gyakorlatilag így is ingyen kapnak mindent a megélhetéshez, minden segítséget megkapnak azért, hogy továbbtanulhassanak (nincs tandíj, ingyen tankönyv, plusz pontok érettségin, mert roma vagy, stb.).
Jelenleg senkinek nem érdeke, hogy ez változzon:
- a romák tökéletesen elégedettek az ingyenélő életmódjukkal, minek változtatnának rajta
- az őket segítő libsik, és szaros jogvédőszervezetek pedig addig tudnak élni, amíg ez a probléma fenn áll, miért lenne érdekük BÁRKINEK is segíteni? Amíg így segítenek a romáknak, a rajongóbázisuk is megvan.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.04. 16:43:05

@Aszteroida-bányász metal énekes: Szerinted miből van a plazmatévé? Csak nem hitelből? :) Felvesznek nem is egyet, aztán egyikből fizetik a másikat, amíg ki nem pukkan a buborék. Pontosabban egy ideig tudják húzni, mert szokásuk, hogy a drágán vett cuccot leadják zálogba, és általában ott is marad. Aztán hajtsd be rajtuk. Nincsen semmi, amit elvihetnél. Ördögi kör.

Nem a segélyek terhelik meg az önkormányzatokat, ez nagyon nagy tévedés.
-A legtöbb településen megélhetési politikusok ülnek a sorokban, nálunk pl. 70k a díjazásuk, ami teljesen indokolatlan, hiszen mind milliomos, kiszorították az értelmiségieket és a nép fiait.
-A képviselők hajlamosak a saját cégeiknek lobbizni, így azok a munkák lesznek elvégezve, amiket a cégeik megkaptak.
-Rengeteg hitelt vettek fel, illetve kötvényt bocsátottak ki, amik mostanában járnak le. Csak egy példa: Kunszentmiklós kisváros, és másfél milliárd az adóssága, de semmi beruházás nem történt ott mostanában, az egyetlen program a Magyarok Vására. Mi 50 évre (!) vagyunk eladósítva egy szakrendelő felújítás okán, amit úgy terveztek meg, hogy a fűtés állati kemény árakon megy majd telente.
-Van egy alapvetően hibás felfogás: Ha nincs pénz, megszorítunk. De ha megszorítunk, csökken a fogyasztás. Ha nincs fogyasztás, mégis miből akarsz pénzt?? Eddig volt minden a településemen, ami egy városba kell, éttermek, könyvesbolt, mozi. Most, hogy város lettünk, már csak kocsmák vannak, még a pékség is többször becsődölt.
-És ami még súlyosabb: A nagyobb települések a pártok kisebb harcterei. Nézd meg Esztergomot, ahol már az LMP is összefogott a Jobbikkal.

A segélyek csak egy szelet, általában a város költségvetésével azok mértéke is csökken (pl. az átmeneti segélyé drasztikusan). Az egyetlen segélyezési forma, ami nagyon jellemző, az aktív korúak ellátása, ami 28500 havonta, illetve a családi pótlék, ami számomra érthetetlen módon fel lett tornázva 5 gyerekig. Utóbbiról gondolom te is tudod, hogy az önkormányzatnak egy forintjába nem kerül, mert a MÁK utalja az összeget a lista alapján.

Igazad van abban, hogy nincsen rendőr ismerősöm, kíváncsian várom a filmedet. De remélem, nem csak a pórnép bűnözését akarod bemutatni, hanem az adócsalásokat, mutyizásokat, munkahelyi zaklatást, etc. is, hogy teljes és hiteles legyen a kép. :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.04. 18:42:12

Persze, a politika tett tönkre mindent.
Sőt, továbbmegyek:a politika tette tönkre a cigány-magyar együttélést (és akkor még hírből sem volt Jobbik)is! Ettől függetlenül egyszerűen nem tudok azzal a véleménnyel egyetérteni, hogy a szegény roma semmiről nem tehet, ha meg már így alakult, akkor hadd csináljon azt, amit akar, aki dolgozik, meg tisztességesen él, meg dögöljön meg a picsába. Valahogy nem tartom korrekt és tisztességes gondolkodásmódnak ezt, szóval erről ennyit. A legtöbb gondot pont a jogvédők okozzák, és azok a politikusok, akik felruházzák a cigányokat a kivételesség erejével. Azzal, hogy állandóan sulykolják beléjük, hogy roma, te roma vagy, ezért ezt és ezt ingyen megkapod, amiért roma vagy, pedig azok ezért és ezért utálnak. Ha annyira nagyon a kibaszott nagy egyenlőségért harcol mindenki, akkor nem itt kéne kezdeni, hogy roma, te nem roma vagy, hanem ugyanolyan ember, mint a többi, se több, se kevesebb, viszont akkor viselkedj is úgy? Nem kéne többet csinálni, csak ennyit változtatni, aztán jöhet a többi politikus.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.04. 20:50:00

@Aszteroida-bányász metal énekes:
"Sőt, továbbmegyek:a politika tette tönkre a cigány-magyar együttélést"

"A legtöbb gondot pont a jogvédők okozzák, és azok a politikusok, akik felruházzák a cigányokat a kivételesség erejével."

^Hoppá, egy ellentmondás? :)

Ezek szerint neked még nem tűnt fel, hogy a politikai vezetők, sőt, gyakran maguk a vezetők nem jóindulatból és keresztény szeretetből, hanem önös érdekből hoznak döntéseket? Balázs József nem elég jó példa? Vagy Rogán Antal offshore-kodásai? Vagy hogy pár "dohányügyi szakértő" megvásárolja a dohányzás korlátozását, hogy a piacuk ne dőljön be?
Ugyanez megy az önkormányzatoknál, csak kicsiben. Ha a jegyző beszólt, eddig korlátlan lehetőség volt a kirúgásukra, a haldokló alkotmánybíróság szerencsére ezt még elkaszálta időben, mert akkor már tényleg nem lett volna törvényességi korlát.

Az utolsó posztod már valóban csak egy érzelmitöltet-bomba. Sorold már el, könyörgöm, melyek azok a támogatások, amiket a cigányok megkapnak az önkormányzatoktól rendszeresen, a fehérek pedig nem! Arra meg mondj már egy racionális indokot, hogy miért büntetik a dolgos magyart és miért hizlalják a lusta cigányt? Egyáltalán egy ilyen kusza gondolat hogyan is láthat napvilágot? Mert hogy az ellenőr nem meri leszállítani őket a vonatról, az egy dolog, de hogy az önkormányzat féljen tőlük, amikor max egy 5-6 fős családdal gyűlne meg a baja, akikre lazán csak rá lehet a mai világban hívni a gárdát, vagy a radikálisabb palamilitaristákat!

A jogvédők tevékenységéről van igazság a szavaidban, ezt aláírom, hajlamosak egyetlen oldalról szemlélni a valóságot, mintha valóban nem volnának bűnözésből tengődő családok (általában ezeknél van vörös merci, hitelből, plazmatv, hitelből, érintőképernyős mobil, hitelből, miközben a fél falunak tartoznak és sajnálják a párezer forintot a gyerek étkeztetésére). De ennek felismerése nem egyenlő a büdös cigány-becsületes magyar felosztással.

Érdekes volt múlt héten vitatkozni a festővel, aki a folyosót festette, hogy miért is utálja a cigányokat, végül kiderült, hogy neki is van egy cigány jóbarátja, de amióta az egyik utcabéli elkérte, de vissza nem hozta a permetezőjét, rühelli mindet. Itt kezdődnek a problémák, egyedi esetből, esetekből egy egész népcsoportot elítélnek. Hogy a másik oldalról hozzak példát, amint norvég barátunk megölt 73 embert, máris mindenki ráállt a szélsőjobbra, mintha mind robbantgatni akarna. Hülyeség tetőfoka az általánosítás.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.05. 01:04:08

Nem érzek ellentmondást a szavaimban. A politika tette tönkre a cigány-magyar együttélést, a legtöbb gondot pedig a jogvédők és a cigány védő politikusok okozzák (akik a politikában dolgoznak).
"Az utolsó posztod már valóban csak egy érzelmitöltet-bomba."
Mint ahogy neked is ez a bekezdésed. Nem vagyok nagy internet-mém buzi, de szerintem erre mondják azt csupa nagybetűvel, hogy F-A-I-L.
"Sorold már el, könyörgöm, melyek azok a támogatások, amiket a cigányok megkapnak az önkormányzatoktól rendszeresen, a fehérek pedig nem!"
Már megint összemosol (Istenem, de már hanyadszorra... biztos szeretsz mosogatni, vagy nemtom)! A segélyeket ugyanúgy megkapja mindenki, de azok egyértelműen a romaság irányába változnak. Melyik népcsoport szül több gyereket, melyik népcsoport családjai a legnépesebbek? Nem nehéz kitalálni. Az ingyen dolog alatt értem a tankönyvet, tandíjat (amit a kisebbségiek automatikusan megkapnak már), stb. Ja, meg a bónusz pontokat az érettségin. Basszák meg!
"Arra meg mondj már egy racionális indokot, hogy miért büntetik a dolgos magyart és miért hizlalják a lusta cigányt?"
Mert a lusta cigányság + 1 millió szavazat, azért. Ha nem lenne cigányság, szerintem nem is lett volna érvényes szavazás, mert a magyar nem megy el szavazni, mert tele van a töke mindennel. Cigányokat könnyen lelehet fizetni minden lószarral. A rendszerváltás óta semmi sem azért van, hogy neked, nekem, vagy bárki másnak jó legyen, mindenki csak a hatalmat akarja, a lehető legkevesebb pénzből és munkából.
"de hogy az önkormányzat féljen tőlük, amikor max egy 5-6 fős családdal gyűlne meg a baja, akikre lazán csak rá lehet a mai világban hívni a gárdát, vagy a radikálisabb palamilitaristákat"
Ja, hogy aztán a médiában csak azt hallják vissza, hogy így a falu, úgy a falu, így a Jobbik, úgy a Jobbik, csak arról nem esik szó, hogy előtte mi történt. Hidd el, ha az emberek többsége túllépne a fotoszintetizáláson, és rájönne, hogy mi miért van, már rég előrébb léptünk volna, de amíg az átlag ember azt látja (főleg a Ti segítségeteknek "hála"), hogy a cigányok félnek, mert szegényeket nem hagyják csirkét lopni, és nyugdíjasokat halálra verni, addig szerintem nincs miről beszélni.
"Hülyeség tetőfoka az általánosítás."
Ez így van! Csak a rendes cigányság részét, azt a 0,8%-ot nem szoktam cigánynak nevezni. Azok rendes dolgozó emberek, magyarok. A szememben az a magyar, aki a normákat betartja, és úgy él, ahogy kell, lehet felőlem feka, kínai, arab, román, zsidó, német, kambodzsai vagy oláh. A cigány az fémet lop, állatot kínoz, felelőtlenül alapít hatalmas családokat, destruktívak, a higiéniát hírből sem ismerik, primitívek és bűnöznek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.05. 13:20:15

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nem akarok kötekedni, de az ingyen tankönyv, étkezés, a bónuszpontok hátrányos helyzethez kötődnek, nem etnikumhoz. És ahogy elnézem a helyi viszonyokat, bizony a sorbanállók tábora nagyon vegyes, gyerekszám terén szintén (cigányoknál sem magasabb az már 4-5 gyereknél), de valóban, a hülye jogvédők pont az ellenkezőjét érték el a szelektív látómezejükkel, azt hitették el az emberekkel, hogy csak a cigányok élnek így. Pedig baromira nem.

Cigány nem megy el szavazni, még az időpontot sem tudják. A szomszédos településen a kisebbségi választáson 7-8 arányban nyert az elnök! A saját kisebbségi önkormányzatuk választását is lesz*rták! Szavazni az idősek és a jobboldali fiatalok szoktak (jelenleg nincsen baloldali fiatalság, csak egy hedonista fertő).
TIszavasváry-n még a cigányok is a Jobbikra szavaztak, Kalocsán meg odaadták a kc-iket nekik, akkor a Jobbik megvette őket kilóra? :P

" Csak a rendes cigányság részét, azt a 0,8%-ot nem szoktam cigánynak nevezni." Bazz, ezek szerint nálad a cigány szó egy pejoratív jelző, nem is egy etnikum megnevezése? Akkor miért nem írod oda, hogy a "rendeseket kivéve"? Akkor az a magyar, aki lop, hazudik, az mi? Ja tudom: zsidó. :P

"A cigányok félnek, mert szegényeket nem hagyják csirkét lopni, és nyugdíjasokat halálra verni, addig szerintem nincs miről beszélni."
Úgy mondod, mintha nem járnának el napszámba ilyenkor, hanem napi szinten a fenti tevékenységéket végeznék.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.06. 09:06:25

"Nem akarok kötekedni, de az ingyen tankönyv, étkezés, a bónuszpontok hátrányos helyzethez kötődnek, nem etnikumhoz."
Én sem, de van egy bizonyos etnikum, aki inkább megmarad hátrányos helyzetűnek, akkor is, ha bőven van lehetősége kiemelkedni. Gondolok ilyen finomságokra, hogy ingyen lakás. Én, ha lediplomázok, szeretnék saját lakást. Jelenleg spórolunk, aztán hitel. Én is szeretnék ingyen lakást. Nem laknám le, és a szoba közepére sem szarnék (lásd YT-n: Házon kívül). Mégsem kapok. :(
"Cigány nem megy el szavazni, még az időpontot sem tudják."
Gondolom nem nézel ilyen tényfeltáró riportokat, meg híreket. Pláne választás idején.
"(jelenleg nincsen baloldali fiatalság, csak egy hedonista fertő)"
Valamiért nem ejtek könnyeket értük. :)
"Bazz, ezek szerint nálad a cigány szó egy pejoratív jelző, nem is egy etnikum megnevezése?"
Csak nálam? Bár úgy lenne!
"Akkor miért nem írod oda, hogy a "rendeseket kivéve"?"
Talán mert magától értetődő.
"Akkor az a magyar, aki lop, hazudik, az mi? Ja tudom: zsidó. :P"
Ötös! :)
"Úgy mondod, mintha nem járnának el napszámba ilyenkor, hanem napi szinten a fenti tevékenységéket végeznék. "
Úgy mondod, mintha ilyet sose csináltak volna. Amúgy de, nap, mint nap történik ilyen.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.06. 11:08:29

@Aszteroida-bányász metal énekes: "ha bőven van lehetősége kiemelkedni"
Jaja, tanulatlan szülők, a putriban laknak a faluszélen, pénz csak nyáron idénymunkából, járulékos költségek (kollégium, utazás, iskolához illő öltözet), jól látod. :D
Az ingyen lakás nem általános, ezt csak Farkas Flórián hülyesége volt, az átköltöztetések inkább gyakoriak, lásd pl. Hódmezővásárhely, ahol kb. eladták őket Mindszentnek.

"Gondolom nem nézel ilyen tényfeltáró riportokat, meg híreket." A tényfeltáró név eleve sértés, mert a tökéletes igazság nem tárható fel. :) Ennyi erővel a nyugdíjas is megvett, mert arra szavaznak, akit a lelkipásztor ajánl, és a betegek is az orvosukra, ha az indul a választásokon és beviszi őket szavazni (ez konkrétan Rúzsán esett meg). Igazából a jónép felét felb@szhatnád. :)

"Úgy mondod, mintha ilyet sose csináltak volna. Amúgy de, nap, mint nap történik ilyen." Azt hiszem, nekem is elő kellene fizetnem a Blikket. :P

"Valamiért nem ejtek könnyeket értük. :)" Én azért de, mert szerintem te is látod, hogy jelenleg a leginkább politikailag elkötelezett ifjúsága nem a FIdesznek van (jajh, Viktor és a Fidelitas), hanem a Jobbiknak az ifjúsági tagozata és a szimpatizánsai. Ha ebben a tempóban haladnak, tényleg félelmetes dolgok történhetnek.

"Csak nálam? Bár úgy lenne!" Ki milyen körökbe jár. :) Bár a családom vidékiesebb frontja kb. olyan zavarosan használja, mint az átlag.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.06. 16:28:02

"Jaja, tanulatlan szülők, a putriban laknak a faluszélen, pénz csak nyáron idénymunkából, járulékos költségek (kollégium, utazás, iskolához illő öltözet), jól látod. :D"
Jah, annyi roma felzárkóztatási program van, hogy az egész világegyetemnek is sok lenne, meg mint korábban százszor mondtam: ott vannak a kisebbségi és jogvédőszervezetek garmadája.
"Az ingyen lakás nem általános, ezt csak Farkas Flórián hülyesége volt, az átköltöztetések inkább gyakoriak, lásd pl. Hódmezővásárhely, ahol kb. eladták őket Mindszentnek."
Szeretett volna mindenkinek saját lakást, nem jött jött össze szerencsére. Ettől függetlenül az integrációs programok keretében sokan kapnak ingyen házat (bocsánat, nem lakást, házat), csak úgy brahiból.
'A tényfeltáró név eleve sértés, mert a tökéletes igazság nem tárható fel. :)"
Nem is létezik olyan, hogy tökéletes igazság, ez egy paradoxon fogalom. Ettől függetlenül a pl. Célpont riportjai a minél pontosabb és reálisabb képet próbálja mutatni, és a Fidesz mutyijairól nem is tesz említést.
"Ennyi erővel a nyugdíjas is megvett, mert arra szavaznak, akit a lelkipásztor ajánl"
Az, hogy valakinek megmondom, szerintem kire szavazzon és miért jó, nem ugyanaz, minthogy kézen fogva viszem be a szavazófülkébe, és ikszelek szinte helyette, egy zsák krumpliért, és még azt se tudja mi van, mert olvasni nem tud a szerencsétlenje.
"Azt hiszem, nekem is elő kellene fizetnem a Blikket. :P"
Elég csak a kuruc.infót nézni párszor. Olvasói levelekből táplálkoznak ők is.
"Ha ebben a tempóban haladnak, tényleg félelmetes dolgok történhetnek."
A baloldal sosem tett jót az országnak, sem a Horn, sem a Medgyessy sem a Gyurcsány, sem a Bajnai kormányok, sem a liberális kis pártok nem tettek semmit jót az ország érdekében. Semmit. A Fidesz sem. Az ezeknek segget nyaló fiatalokban miért bíznék? Menjenek inkább utat építeni. Több haszna lenne belőle mindenkinek!
"Bár a családom vidékiesebb frontja kb. olyan zavarosan használja, mint az átlag."
Én is vidéki vagyok (félig), szóval jogom van pejoratív jelzőként használni! :P

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.07. 08:10:11

@Aszteroida-bányász metal énekes: "Jah, annyi roma felzárkóztatási program van, hogy az egész világegyetemnek is sok lenne, meg mint korábban százszor mondtam: ott vannak a kisebbségi és jogvédőszervezetek garmadája.
...
ttől függetlenül az integrációs programok keretében sokan kapnak ingyen házat (bocsánat, nem lakást, házat), csak úgy brahiból."
Ezekkel az a baj, hogy egyrészt nem tömegeket céloznak meg, hanem néhány családot, de ami ennél is fontosabb, hogy a pályázati pénzek hajlamosak elapadni, de a lényeg, hogy ott legyen a sajtó és mindenki jó embernek tartson. A kedvencem az új EU-s roma stratégia volt, ami szájtépésnél megint csak nem jutott tovább.
Ezek azt hiszik, ha egyetlen elemet korrigálnak (adhatsz ingyen tankönyvet, ha IQ-fighter a szülő, adhatsz faja kis lakást, ha munka nincsen), akkor hirtelen a többi is felzárkózik mellette?

"Ettől függetlenül a pl. Célpont riportjai a minél pontosabb és reálisabb képet próbálja mutatni, és a Fidesz mutyijairól nem is tesz említést."
Ja, akkor ezért nem ismertem! Eddig a család hanyagolta a kábeltévét. Mondjuk a HírTV-re akkor sem vetemednék rá, ha plazmavetőt dugnának a fenekembe, kissé egyoldalúak.
Ettől függetlenül azt figyeltem, hogy a választások alatt bizony voltak csúnya elkaszálások (pl. beépített kc felajánló adott két egyformát, aztán mitadisten, rögtön jött a rendőr és ennek ürügyén el is vette a cetliket mind), a mutyikra már csak legyintek.
"Az, hogy valakinek megmondom, szerintem kire szavazzon és miért jó, nem ugyanaz, minthogy kézen fogva viszem be a szavazófülkébe, és ikszelek szinte helyette, egy zsák krumpliért, és még azt se tudja mi van, mert olvasni nem tud a szerencsétlenje."
Ehhez nem feltétlenül kell romának lenni, korábban a parasztokat pár sörért vették meg. Azért a csórik aránya továbbra is 40-60% körül van a gádzsó-roma felállásban, akiknek tényleg alig van meg több a 8 általánosnál. Szerintem egy zsák krumplinál amúgyis feljebb alkudnák az árat. :)
Persze ha a jelen kormány ideálja továbbra is Horthy lesz, remélem, hogy a nyílt szavazás is visszatér, csendőrökkel vegyítve. :P

"Elég csak a kuruc.infót nézni párszor. Olvasói levelekből táplálkoznak ők is."
Egy a színvonal. :D Olvasói leveleket én is írok bármennyit, nameg a levélíró honnan tud mindent biztosra? Aki a kuruc.info-ra ír, az eleve abból fog kiindulni, hogy "magyar nem tenne ilyet, csak cigány lehetett".

Nincsen egy kicsit beszűkült képed a baloldalról? Pontosabban egy fekete-fehér képet látok, baloldal (+Fidesz) = Lopnak, csalnak, hazudnak, mind csak álca, egyéni érdekeket, néz, meg mintha a radikális jobb volna a nemzetért.
Nem vitatom, hogy az MSZP-SZDSZ liberális felfogású gazdaságpolitikája (hogy Schiffer szavaival éljek, a vudu-gazdaságpolitika) javarészt azok előnyeit szolgálta, akik közelebb voltak a pörköltes bográcshoz és a felzárkóztató programjaikkal is csak a hírverésig jutottak el, de nem feltétlenül abból a két pártból kellene kiindulni, amelynek képviselői már az MSZMP-ben is ott okoskodtak. Egy európai baloldali párt nem ilyen, hiányzik belőlük a tenniakarás, a tisztesség és a szakmailag kompetens vezetés is.
Vagy akkor az izraeli baloldalt is a pokolra kívánod, amit a jobbosok isteníteni szoktak? :D

"Én is vidéki vagyok (félig), szóval jogom van pejoratív jelzőként használni! :P"
Én 100%-osan, de vidékies front alatt azokat értem, akik a földből élnek mind a mai napig. Bár keresztapám tegnap meglepett azzal, hogy "a megfélemlítés rövid ideig visszatartó erő, de hosszú távon nincsenek vele előbbre", eddig a "ki kellene irtani mindet" felfogás dominált nála. Biztosan felvett egy cigány munkást, aki eddig jól dolgozik, és nem csak kilométerekről szagolja őket. :P
süti beállítások módosítása