Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Zeusz behalna

2011.11.02. 19:53 Member

Jó ideje már nem a demokrácia, az olimpia vagy a görög joghurt jut az eszembe Görögországról, de nem is a kezelhetetlenné váló migrációs hullám (majdnem ezres nagyságrend naponta), hanem az államcsőd. A vélhetően orbán-szindrómás, miniszterelnöki felmenőkkel rendelkező Jeórjiosz Papandreu nagy megdöbbenést okozott azzal, hogy pont most kíván eleget tenni a részvételi demokrácia alapelveinek azzal, hogy népszavazást tart az újabb hitelfelvételről, ezzel tökönrúgva a teljes tőzsdét. Tudjátok, személy szerint kevés esetben tartom elfogadhatónak a spekulatív ügyleteket, éppen ezért is morgok, amikor egy lökött húzása magával ránthat tömegeket.

Végülis az államcsőd nem nagy cucc, Argentina és Izland is megtapasztalta már, persze ez most közelebb van, hiszen Görörgország EU tag. Tömeges munkanélküliség, naponta kivetett adók, mindennapos összecsapások a rendfenntartókkal és kifújt infrastruktúra, ez jellemzi a bedőlt államokat. Tudom, nem vagyok akkora szakértője a témának, mint néha hiszem, de egy kérdés önkéntelenül is megfogalmazódik bennem: Ha csak megszorítanak és megszorítanak, vagyis gyakorta gátat szabnak a fogyasztásnak, ami tulajdonképpen gátja lesz a termelésnek, akkor mitől várnak fellendülést? Éhenhal a lakosság fele és akkor szétosztják a holtak ereklyéit? Miért nem lehet felvenni azt a mentőcsomagot és serkenteni a helyi gazdaságokat, amiket lokálisan könnyebb felügyelni és csökkentik a munkanélküliséget? Mert ha a munkanélküliség csökken, csökkenthetőek az erre fordított kiadások. Meg persze le kellene zárni a közel-kelet felé mutató határokat, most nincs mese, nem lehet előzékenynek lenni a bevándorlókkal. Félve teszem hozzá, hogy a válságból mi jöttünk ki a legsz*rabbul, hála a teljesen áttekinthető és működőképes nemzetgazdasági minisztériumnak, azért csak nem dőlünk be Olaszország előtt!

Frissítés:
"Felmerült a lehetőség, hogy nemzeti egységkormány alakul Görögországban a válság kezelésére, ezzel kapcsolatban azonban még mindig folynak a tárgyalások."
Te jó ég, eddig mire vártatok??? Ilyenkor félre kell tenni a hatalmi kérdéseket, üzenem a Fidesznek is, a néoszavazást helyes, hogy lefújtátok, végre egy kis előrelátás!

8 komment

Címkék: görögország államcsőd

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr403348671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.11.02. 22:31:49

Én azon rohadt nagyon röhögtem, hogy pont azért romlik a forint, mert a görögök balf*szdosdit játszanak. Mintha azt akarná mondani nekünk az EU meg a tőzsde, hogy "ne gondolkodjatok magyarok, ne akarjatok semmit magyarok, mert így is úgy is csak sz*rabb lesz nektek, tök mindegy, kit választotok meg a parlamentbe".

Mondjuk magyarország még így is jobban áll, mint Olaszország, Spanyolország, Románia, Ukrajna, Görögország, ahol már nem csak gazdasági romlás van, hanem kultúrális is! Spanyolországban betiltják a bikaviadalt?! EZ olyan kb, mintha nálunk betiltanák valamelyik nemzeti ünnepünket (pl március 15, augusztus 20 vagy október 23)! És nekem ne jöjjenek olyan hülyeségekkel, hogy "de hát ez állatkínzás", nagy lókakit! Aki nem érti, hogy mi a bika viadalok valódi értelme, az ne beszéljen hülyeséget!

Visszatérve a témára, azért Görögországban 7-szer jobban szórták a pénzt, mint nálunk vagy más országban (két kezemen nem tudom megszámolni, hány "jutalom" meg egyéb marhaság volt).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.03. 11:05:24

@Mangekyo22: Természetesen minden befektető megrémül, ha azt látja, ez az ország magával akarja rántani az eurózónát. Inkább megtartják vagy eladnak, ez pedig rontja a devizák értékét, a frank és a dollár javára. Az is lehet, hogy valamelyik bankunk befektetett a görögöknél, na az is rontja most a BUX-ot.

Én a jólétet nem csak anyagiakban mérném, hanem a biztonságérzetben is, most Magyarországon ha utóbbit is belevesszük, bizony már verdessük az általad említett országok színvonalát. A fiatalok között egyre nagyobb a munkanélküliség, kb. az lesz, mint a briteknél, hogy a 2-3 generáció óta normális társadalmi térből kiesett családok fiataljai elmennek mindenféle jóléti cuccot szerezni, amit a reklámok hirdetnek, hogy "balf@sz vagy, ha neked nincs".

A bikaviadal valóban vicces közép-európai szemmel, ahol élve véreztetik ki a disznót, szóval akármennyire is barbárnak tartom mindkét kivégzési módot, nem pofázhatok, mert nagyapámék sem különbek. Mondjuk a japán kultúra része a hentelő bálnavadászat, egy bizonyos ponton túl meg kell húzni a vonalat, hogy mi a kulturális magánügy és mi az állati-, vagy emberi jogba ütköző cselekedet.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.11.03. 20:45:20

@Mangekyo22: jah mik voltak, hogy pénzt kaptak egyes munkahelyeken,ha kezet mostak? Most komolyan?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.03. 20:54:21

@:{) MIKI (}:: Végülis nem hülyeség, ezzel csökkenteni lehet az egészségügyi kiadásokat, elvégre kevesebb kórokozót emeltek a szájukhoz illetve a testfelületen keletkezett résekhez, és...

Na jó, ez tényleg hülyeség.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.11.06. 16:59:42

Úristen, ez a nemzetgazdasági minsztérium. Ezen az ágrajzon besírtam, de kínomban. Hány helyen tűnhet el ott kézen-közön a nokiásdoboz?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.06. 17:53:06

@WanGood: Én inkább az ott dolgozók családneveit vizsgálnám meg, érdekelne, hogy mennyiben családi vállalkozás. Rossz szokása egyes befolyásos emberkéknek, hogy a gyerekeik pont oda jelentkeznek gyakorlatra és pont őket is veszik fel aztán állandónak.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.11.06. 21:03:43

@Member: Ebbe bele sem gondoltam, de nagyon jogos pont. Azt is hozzá lehet tenni esetleg, hogy az illedelmes padavanok a Pártba is belépnek majd hajbókolóembernek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.06. 21:56:04

@WanGood: Ez jó kérdés, kell-e szorosabb kötelék a családinál? Szerintem nem.

Korábban amúgy az EHÖK-ök voltak a nagy Fidesz-neveldék (a hivatalos Fidelitas-ok mellett), de az új felsőoktatási törvénnyel ez talán változni fog.
süti beállítások módosítása