Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Most Jászjákóhalmán a sor

2012.03.04. 11:17 Member

Mindenféleképpen tanulságos megtekinteni a fenti videót. Nem csak azért, mert miközben a Pintér-Vona és a Navracsics-Gaudi Nagy páros a Corvinuson vígan szóbaáll, addig a Jobbik utcai tagozata a kormánypártiakat ócsárolja (megjegyzem, jogosan), hanem mert ismételten fontos elemei hangzottak el a szélsőjobb retorikájának.

A kezdeti lokális problémát, melyet az első beszédmondó fejtett ki, a második már globális szintre emelte, megjelent a zsidó összeesküvés rémképe, illetve az elnyomó fehérgallérosoké, mondjuk úgy, a politikai értelmiségé. Az első beszédben érdekes volt hallani, hogy már romák is kérik a segítségüket, sőt, a megszólaltatottak között a romák is a közbiztonság romlásáról beszéltek, mégis a "cigánybűnözés" szó ismételten előkerült, ami a szokásos ambivalencia a jó cigány -> magyar; rossz ember -> cigánybűnöző lexikonnal. Könnyen kiszúrható volt a Magyar hiszekegy, ezek szerint a birodalmi irredentizmus bizonyos körökben még mindig dívik, ahogyan az "ébredés" is, mely a kezdeti fajvédő idők címszava volt és Csurka István által került ismét a köztudatba.

A polgármester szavai vélhetően igazak annak tekintetében, hogy a település nem rosszabb egyik környékbéli településnél sem, de ez nem mentség arra, hogy a leszakadó vidéken mi zajlik. A reményvesztett, munkanélküli, célok helyett züllésbe fogott lakosság (melynek aránya növekedni fog) számára egy sajátos normarendszer alakul ki, amivel a még talpon lévők nem tudnak azonosulni, és ez bizony az elmúlt 22 év hibája, amiért nem tudtak mit kezdeni a kádári örökséggel, az eladósodottsággal. Ennek ellenére ezt átformálni etnikai konfliktussá és ehhez a világméretű összeesküvést is kapcsolni, ez övön aluli.

4 komment

Címkék: jobbik szélsőjobb jászjákóhalma

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr754287765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.03.14. 20:24:14

Már ott sírva fakadtam a röhögéstől, hogy először a cigányok oldalán vannak, aztán meg egyből a cigány bűnözésről beszélnek. Ebből látszik, hogy mennyire komolyan vehetőek...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.14. 20:29:12

@Mangekyo22: Vélhetően az ő gondolkodásukban az ilyen apróságok áthidalhatóak valamilyen csúsztatással.

Ricz the Ronin 2012.03.25. 16:56:19

Aki esetleg nem tudná: a Jobbikban nem titok, hogy van egy hatalmas törés. Két táborra van oszolva, s nem mindegy melyiket ki képviseli, de mivel a szóvivők és a delegáltak mindkettőt kénytelenek képviselni, ezért olyan ambivalensek. A szakadás szélén vannak, de azért még kapaszkodnak össze.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.25. 20:01:46

@Ricz the Ronin: Egy ilyen szakadás megölné a Jobbikot. A mérsékeltebbek Gömbös módjára a Fidesz radikális szárnyává válnának (a Fidesz alapvetően azonosuló párt, nincs saját ideológiája), a radikális jobbikosok pedig egy erőtlen, jó eséllyel betiltott szélsőjobb pártot alapítanának vagy paramilitáris szervezeteket hoznának létre.
süti beállítások módosítása