Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

ZsiTroll beszól Baráth Zsoltnak

2012.04.17. 14:19 Member

Ahol a két blog szálai összefutnak. 

6 komment

Címkék: jobbik baráth zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr334456834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acchan 2012.04.17. 19:15:41

Ez a kis epizód az AC-s történetben most váratlanul ért. :D Nagyon jó az ötlet, tetszős a videó. :) A Tiszaeszlározásról olvastam ugyan, de eddig még nem hallgattam meg a beszédet. Le vagyok döbbenve...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.17. 19:46:05

@Acchan: Mivel az egyik dolgozattémám volt, képzelheted, mennyire felment bennem a pumpa. És akkor azt még nem is emeltem ki, hogy tele volt logikai hibákkal a beszéd, az elején azt hangsúlyozta Baráthunk, hogy nem tudja senki, mit történt, de a végén már kész tényeket mondott. LOL.

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2012.04.18. 00:12:13

Na akkor ide is írom:

Tulajdonképpen ezért van szükség a széleskörű problémafeltárásra. Vegyük ezt az esetet, mint mondtad, számos tényezője volt, miért a zsidóságot tették felelőssé, miért ők voltak a vádlottak. És tudod mi a szomorú? Átfogó könyv a témában NINCS. Szerintem egy 100-120 oldalas könyvet nyugodtan lehetne írni erről (A/5-ös méretben számolva), amit megfelelő támogatással meg is lehetne jelentetni. A témában sajnos több könyvből kell az információmorzsákat összeszemezgetni, hogy meg legyen a kép. Alapvetően lefogadom, hogy olyan könyvben is van információ, amit hónapokig tartó hajtással lehet csak elérni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.18. 07:48:37

@Ricz: Igen, elég sok oldalt meg lehetne tölteni, különösen jegyzőkönyvekből (Bary József csak vett fel olyat, valamint a bíróságit), a parlamenti itt kutatható: mpgy.ogyk.hu/

Ha jól tudom, az orvosszakértő véleménye az volt, hogy a tiszadadai holtest nyaka teljesen ép, vagyis
-Vagy nem Eszteré volt (ez a valószínűbb)
-Vagy más módon halt meg

Könyvek terén a legnehezebb ügy, hogy az 1946 előttieket nem szeretik kiadni csak úgy bárkinek, mivel rettentően régiek és gondolom sérülékenyek is. Nekem is raktári kikérőznöm kellett, hogy egyáltalán a korról kapjak valamit. Úgy látom, az Országos Széchenyi Könyvtárba kell mennünk, ha jó anyagot akarunk kapni, vagy rendelnünk kell (bookline-on fent vannak):

Eötvös Károly: A nagy per, mely ezer éve folyik s mégsincs vége (megjegyzem, ő volt az ügyvéd)
Kövér György: A tiszaeszlári dráma - Társadalomtörténeti látószögek (752 oldal, azt hiszem, ezt akartuk??)

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2012.04.19. 02:39:34

A "Tásadalomtörténeti látószögek" címből nem igazán tudnék következtetni arra, hogy a történelmi háttér i taglalva lenne (pl. az említett válság), hanem inkább az etnikai és társadalmi réteg mozgások és az életszínvonaluk mozgására. Bár mindenesetre érdekes, ha lesz zsém (na meg hely a könyvespolcon -amit egy könyvtáros tanoncnál jobb nem keresni -) akkor lehet megveszem, bár az anyagi helyzet valahogy nem teszi kilátásba (ilyen vaskos kötetet meg nem szívesen olvasok helyben).

Az 1946 előttiekre elsődlegesen valóban a sérülékenység miatt van kiadási "tilalom", de elsősorban inkább a kötésük miatt. A legtöbb elég silány minőségű, illetve megrongálódott az évek viszontagságai során (nekem is van egy Speer-féle kétnyelvű náci építészeti könyvem, ami baromi ramaty állapotban van, lévén egy padláson bujkált - de kutatási anyagnak speciel kiváló annak, aki érdekelt a diktatórikus építészetben).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.19. 07:51:37

@Ricz: Engem mindig meglep, hogy egy specifikus témára mennyire rá tudnak harapni egyesek, a szlovák-magyar népességcseréről (1945-48) is találtan egy hétszáz oldalasat, el nem tudom képzelni, az is milyen részletekbe megy bele. :)
süti beállítások módosítása