Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Máshol is baj van

2012.04.27. 23:27 Member

Mindenki a kommunista Jean-Luc Mélenchon feltörekvésében hitt, mivel iszonyatos tömegeket volt képes megmozgatni, erre Marine Le Pen alkott be.

Mi itt sírunk azon, hogy mennyire elnáculunk, Franciaországot sem kell félteni, a nacionalista/populista Nemzeti Front jelöltje szerezte meg a harmadik helyet 18%-kal. Persze a két állam helyzete egészen más, Franciaország az államnemzeti felfogás bölcsője, miután a XVII. században szépen hazavágták a kialakuló breton és okszitán nemzettudatot és az elszászi németeken túl nem is ismernek el senkit nemzetiségnek mind a mai napig, illetve nyugaton a bevándorlókat szokás utálni, különösen a közel-keletről érkezőket (Le Pen el is sütötte a halal-ellenes szlogent, a párt amúgy szigorítaná az állampolgársághoz jutást és vérségi köteléken alapuló nemzetet formálna). Ennek is persze megvan a magyarázata, a kétkezi munkás fél attól, hogy az olcsó munkaerő elveszi a munkáját, a jól keresők pedig úgy gondolják, éljen meg mindenki ott, ahol tud, nekik is sikerült. Marine apja antiszemitizmusból is jelesre példázott, ami érdekes módon a francia választóknak kevéssé jött be, de a környék szélsőjobboldali pártjai (Nemzeti Szövetség Spanyolországban és Nemzeti Front Vallóniában, Belgiumban) sokat tanultak tőle.

Ennek a fő tanulsága, hogy nagy a baj, és nem csak az, hogy a spanyol csőd közelebb van, mint a görög. Mindenki bajban van, egyre kevesebb dolgos kéz kell, mégis több embert kell eltartanunk és idegen kultúrájú emberek jelennek meg a lakhelyünkön, akik onnan menekültek, ahol még rosszabb. Fel kellene végre ismernünk, hogy ez a globális, rohanó, mindent áthálózó gazdaság, ami kevés magas pozícióban lévő egyén meggazdagodásával és biztonságával jár, hosszú távon nem működik, nem csak a bolygó felélése, hanem az emberek közérzete miatt sem. A kínai lufi hamarosan pukkan, a németek sem fogják a végsőkig vinni a hátukun az EU-t.

4 komment

Címkék: franciaország le pen

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr234477351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.04.28. 10:41:40

peter1989.wordpress.com/2012/04/25/akcioban-az-elet-meneten/

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.29. 10:32:19

@Mangekyo22: Ööö, ez nem a Hunnia Mozgalom volt? Az élet menetét az ellenoldalról megzavarni erősen kegyeletsértés, én sem szaladgálok vörös csillaggal február 25.-én (de még április 4.-én sem), mert nem vagyok f@sz (meg kommunista sem).

Mangekyo22 2012.04.30. 11:22:38

@Member: Mondjuk csak azért linkeltem be, mert gondoltam, hogy bővebben írnál róla véleményt, mind az ellentüntetőkről, mind magáról a rendezvényről, hiszen a meleg felvonuláson kívül mostanában nem nagyon írtál felvonulásos dolgokról.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.30. 12:02:23

@Mangekyo22: Eddig az élet menetét evidenciaként, axiómaként kezeltem a közéletben, mert a melegedősnél van miről érvelni, de itt...? Konkrétan az volt nekem a felvételen félelmetes, hogy ezek a huszonéves fiatalok akármikor szembejöhetnek velem az utcán! Folyamatosan azon filóztam, nekik itt mi játszódott le a fejükben, mivel legitimizálják a megjelenésüket, mert gondolhatták, mit éreznek majd a felvonulók.

Majom Úr tényleg érdekesen reagálta le a dolgot, engem még baba korombon beoltottak veszettség ellen, lehet, hogy ő mást küldött el maga helyett. :)
süti beállítások módosítása