Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Genetikailag ki micsoda

2012.05.15. 17:54 Member

Mindig megdöbbenek, amikor valaki a genetikából akar bármit is levezetni vagy kikövetkeztetni, általában a felelősség hárítására jó ("nem én tehetek róla, belém van kódolva", "nem menthető, a vérében van"), semmi egyébre. De nem is Czeizer Endrét akar leszólni, ez a "szemüvegemből" következik, ha minden alapjának tekinteném, a szociális munkát dobhatnám a lomtárba.

Nagymamám mondta anno, "apám sváb volt, anyám tót, én így lettem magyar". És mennyire igaza volt. Anno Grünwald Béla okoskodott a szlovák "faj" elsőbbrendűséségről, Málnási Ödön a turáni birtokos faj által elnyomottnak vélte a bolgáros magyar parasztot (sic!), Ménely Lajos, miután leszokott a kedvenc hüllőiről, megállapította, hogy a magyarnak tilos zsidóval és mediterrán embertípusokkal vegyülnie, mert alacsonyabb rendű formák jönnek létre. Azt hinné az ember, hogy ez már a múltté, erre egy neve elhallgatását kérő Jobbikos kitalálja, hogy megvizsgáltatja a génállományát, zsidó és cigány felmenők után kutatva. Én azon döbbentem meg először, azt feltételeztem, hogy ők a Hét Vezérig vissza tudják vezetni a családfájukat, nem hogy ilyet egyáltalán lépni merjenek. Persze vannak büszkén vállalók is, Reiner Péter, aki részt vette a Magyar Gárda megalapításában, vállalta zsidó felmenőit.

Sokkal többet számít a neveltetés és a nyelv, mint bármi más, csak a romantikus primordialisták vélhetik úgy, hogy a vérség a legfontosabb meghatározó elem. Nem vagyok egy John B. Watson, hogy "adj egy gyereket és azt nevelek belőle, amit szeretnél", de ha kiküldök egy gyereket egy ázsiai matematikus és egy afrikai vadász családhoz, hót ziher, hogy semmi sem marad bennük a felmenőiktől, ikerkutatások során találkoztak olyan párral, akik közül az egyik zsidó, a másik náci nevelést kapott, izgalmas lehetett a találkozásuk.

De hogy aktuálisabb legyek, a Jobbik által kezdeményezett bizottság megalapítását már több, mint 78-an aláírták (majdnem komplett LMP, 3 független és huszonvalahány emeszpés), vagyis indulhat a Közgép Zrt. nevű közpénznyelő gépezet bezúzása? Hajrá Magyarok!

2 komment

Címkék: jobbik dns

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr404514859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.05.19. 13:20:14

"De hogy aktuálisabb legyek, a Jobbik által kezdeményezett bizottság megalapítását már több, mint 78-an aláírták (majdnem komplett LMP, 3 független és huszonvalahány emeszpés), vagyis indulhat a Közgép Zrt. nevű közpénznyelő gépezet bezúzása? Hajrá Magyarok!"

Ennek mi köze a genetikához?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.19. 14:02:27

@Mangekyo22: Ahhoz semmi, csak gondoltam reflektálok egy másik hírre is. Nagyon durván elszaladt a ló a hazai maffiózókkal.
süti beállítások módosítása