Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Pörög a görög agya, miként élje túl

2012.06.15. 14:28 Member

Kénytelen, kelletlen, amikor már azt hallja az ember, hogy a görög kollégák feladták a helyzet javulását és a konzervek felvásárlásába, valamint az utolsó euró bankók felvételében szorgoskodnak, valamint már megjelentek a helyzetet kihasználó fosztogatók is, ideje átgondolnunk, mennyiben jó, ha életmódunk teljes egészében a függésen alapul. Mert úgy fest, azok Greece+exit+from+Eurozone[1].jpgérzik most görögben a legkevésbé a pusztulást, akik a turisztikából és a mezőgazdaságból szerezték bevételük nagyobbik felét. Persze ha egyszer áram sem lesz, az a turisztikát ütni fogja, de a mezőgazdaság is archaikusabb szintre süllyed majd. 

Természetesen nem akarom utóbbit azaz egekbe magasztalni, volna egy különös bája így, a gép mellett ülve, de nálunk beüt a krach (ha ezek visszaállnak a drachmára, leshetjük a balkáni érdekeltségeinket és a forint is esik majd egy szépet, Matolcsy-tól függetlenül), akkor mire van esélyünk? A vidékünk haldoklik, pár tökös legény benyúlta a földek javát, vannak párszáz fős falvak, ahol nem dolgozik senki. Hogy Pest éhenhalna, az természetes, mert Tesco Úrnak sem tesz jót a devizadöglés, de az sem mondhatnám, hogy a magyar vidék kihúzna minket a bajból, mert nincs. Szemléletváltás nélkül áshatjuk el magunkat, a fogyasztói társadalom úgy néz ki, elbukott, ideje a tudás- és föld alapú szemléletet bevonnunk a nemzet formálásába, ennek sajnos a kormány éppen az ellenkezőjét csinálja jelenleg.

4 komment

Címkék: válság Görögország

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr414590367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.06.16. 14:57:21

Mezőgazdaságunk azóta nincs, mióta beléptünk az EU-ba (előtte az oroszok szétrombolták, az EU meg felszántotta sóval)...

Őszintén bevallom, nekem már tököm tele az EU-val: ha a spanyoloknál újabb 1000000 munkanélküli lesz, 200-al gyengül a forint, ha a görögök szellentenek egyet, akkor még 100-al gyengül a forint és a legszebb, ha bármelyik országot leminősítik a spekulánsok (lásd pl portugáliát), akkor már 700-al gyengül a forint!!!

Hát ezért marhára megérte belépni 2004-ben az EU-ba! Nem elég, hogy mér 8-10 éve semmilyen előnyét nem érezzük az EU tagságnak, de szerintem Peter Griffin szerűen rajtunk élvezkednek, hogy legközelebb melyik soha nem használt "szankcióval" szórakozzanak rajtunk!

Összefoglalva simán elélhetnénk, ha a mezőgazdaságot fejlesztenénk, de szemmel láthatóan se az SZDSZ-nek, sem az MSZP-nek, sem a Fingesz-nek, sem pedig a gyurcsányistáknak nem tetszik (elvégre akkor senki nem fizetne nekik).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.16. 15:51:47

@Mangekyo22: Amikor a spanyolok bénáznak, az nekünk jó, mert gyengül a közös deviza, de ha a görögök, akkor az árt nekünk, mert inkább eurót kezdenek el vásárolni. Azért ennyire nem is egyszerű, ha gyengül az euró, könnyebben vásárolsz, de ha nehezebben adsz el és fordítva. Tehát gyenge forinttal elvileg jó exportőrök lennénk, de igazából bent sincs elég és jó abból, amit eladunk. Svájc ezzel szív, ha túl erős a frank, rájuk rohad a csoki, az óra és a bicska.

Milyen SZDSZ? Vannak talán ötvenen. A 4K! ott lesz, mint fővárosi értelmiségi párt, illetve a Szolidaritás talán alkot majd a nagyvárosokban.

White SeeD 2012.06.17. 09:04:43

A görögöknek egyértelműen feltett szándéka hogy kilépjenek az euró zónából. Valószínű nagyot fognak szívni vele. Az elején jólesz mikor a pénzük értéktelenedik és beváltják az iszonyat mennyiségű eurót amit most kivettek. De utána kb olyan szívás lesz mint nálunk. Inkább rosszabb. Az EU csomó pénzt ölt beléjük üres ígéretekért. Már eleve úgy jutottak be a zónába hogy széthazudták magukat. Ugyanúgy nem bízik már bennük senki mint bennünk.
Ha nálunk is beüt majd a csőd az lesz a különbség, hogy a lakosság nagy része nincsen rá felkészülve. Nincsenek tízezer eurók a párna alatt, nincsenek pénzügyi tartalékok. Befektetők nemjönnek mert bármikor bevezethetik a levegőhasználati adót.
Nagyapám meg földalapú szemléletet folytatna, ha köcsög tolvajok nem lopnák el a termését.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.17. 09:25:48

@White SeeD: Érdekes, a felmerések szerint négyötödük maradna, ennyire meg lehet manipulálni az eredményt?
Az a sok félretett euró nem tart sokáig, csak azt érnék el, hogy hyperinflálnák a drachmát rögtön. Átváltom, juhé, lesz egy csomóm, megveszem a boltot, de ezért a boltban kénytelenek emelni az áron, juhé, de akkor még egy kicsit átváltok, juhé, megint a fél boltot megveszem. Persze ha lesz még egyáltalán bolt.

Tényleg bődületes, hogy mekkora részét viszi el a földmíves bevételének a biztonságra fordított pénzt (a mezőőrök kb. szart sem érnek). Bekerítés, riasztó, kutyák, vagy vetsz búzát, repcét, amit nem tudnak ellopni.
süti beállítások módosítása