Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Védelmet kaphat a Szent Korona

2012.06.18. 18:38 Member

A bugyuta indoklás ellenére ("micisapka") teljesen jogosnak érzem, hogy a Korona a Lobogó, a Címer, a Himnusz és a Szózat mellett legyen kiemelten védett a gyalázkodással szemben (mivel a köztársasági elnökkel ellentétben védekezni nem tud, utóbbi sérthetetlenségét inkább tekintélyelvűségi törekvésnek tartom).A magyarok többsége legitim jelképként kezeli, 2000 óta a többi koronázási ékszerrel együtt a Parlament épületében nyugszik és jelképesen a magyar nemzet testét egyesíti, ami mint tudjuk, átnyúlik az államhatárokon, ezért fontos szimbolikus jelképnek tartom. A turulmadár már más téma, mert elsősorban irredenta szoborcsoportok és korai fajvédő szervek fő jelképe volt, utóbbinak kegyeletbe vételét már helyi kérdésnek tartom. Hamarosan kiderül, hogy Gaudi-Nagy Tamás és Gyüre Csaba módosítója átment-e, vagy bukik, mint a halálbüntetéses őrültség?

Frissítés:
Nos, úgy néz ki, hogy a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az MSZP (!), valamint három független támogatta az indítványt, az LMP és a DK nem, így az elfogadásra került.

2 komment

Címkék: szent korona

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr414596486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.06.18. 21:53:15

Erm, lemaradtam valamiről, vagy mire ez a nagy koronavédés?

btw, Vikitől meg levelet kaptam, és nincsen rajta (látható) azonosító. De a lolkérdések maradtak.
Bár akárhogy nézem engem egy kérdés érdekelne, amit sehol sem találok:
"Magyarországon vannak akik úgy gondolják, hogy jó 5let volt csökkenteni a gazdagok adóját, a hiányt ráhárítani a szegényekre adójóváírás csökkentéssel, adóemeléssel és különadók bevezetésével"

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.18. 22:07:17

@White SeeD: BTK-hoz adtak be egy rakás módosítót, ez volt az egyik.
Először azt hittem, minden borítékon egyedi a kód, de sajnos nem, úgyhogy lehet, tényleg nincsen benne azonosítás. :(
süti beállítások módosítása