Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

És a restauráció folytatódik...

2012.06.24. 18:16 Member

Valami nagyon nincs rendjén a fejekben, sóvárgó lelkünk a múltban keresi üdvösségét. Eddig Horthy Miklós kormányzó kapta sorra emléktábláit és szobrait, mintha a Hét Vezér magabiztossága és tisztánlátása egyesült volna testében a Hazánk nehéz helyzetében. Erre jött rá Nyírő József, aki nem érezte nagy árnak a nyilasok uralmát Erdély és Magyarország egyesüléséért, most meg itt van Prohászka Ottokár püspök, a magyar katolicista mozgalom vezéralakja, aki Istóczy mozgalmának antiszemita szárnyát a Katolikus Néppártban vitte tovább. Nem kevesebbet állított, mint hogy "a zsidóság sakterkezek alatt vérbe akarta fojtani a magyarságot", sajátos nézetrendszere volt az aszemitizmus,   mely a zsidóság gazdasági és sajtóbéli visszaszorítását jelentette (Szálasi egészen mást értett alatta), illetve ő alkotta meg a hungarizmust, mint kifejezést. Az V. kerület elzárkózott szobrának eredeti helyre történő visszaállításától, a XIII. kerületi szocialista polgármestere, Tóth József látszólag tehetetlen, mivel Tarlós István főpolgármester ragaszkodik az ötlethez.

Nem értem a dolgot, hogy a parlamenten belül filoszemita nézeteket valló és a zsidó egyházak alá sokszor befekvő Fidesz-KDNP miért áll ki az antiszemitizmus nagy alakjai mellett? Ennyire sötétek volnának, hogy nem is ismernék azokat, akiknek kultuszt állítanak? Másként hogyan ünnepelhetik Radnóti nevével fémjelzett helyen Nyírőt és adnának szobrot Prohászkának abban a kerületben, ahol jelentős neológ zsidó lakosság él?

"WHAT WERE THEY THINING?!" (AVGN)

1 komment

Címkék: antiszemitizmus Prohászka Ottokár

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr544608335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.06.25. 10:32:07

Én nem csodálkozom. Érzik hogy szorul a hurok és kellenek a (főleg jobboldali) szavazók.
süti beállítások módosítása