Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

És már megint...

2012.07.11. 19:48 Member

 Sokan tudják, hogy nagy anime fan vagyok továbbra is (bár látom a műfaj hanyatlását) és akik szintúgy ismerik a műfajt, azon belül is a bunyós részeket, tudják, mit szokott az ügyeletes rosszfiú mondani: "Kétszer nem dőlök be ugyanannak a trükknek". Ehhez képest itt van az LMP, amely másodszor sütötte el a kiláncolós trükköt (nem is kapott a korábbihoz hasonló médiatámogatást), erre a Fidesz továbbra sem érti, miként vehetné el az élét az egésznek (pl. ha szendvicseket és limonádét vinnének nekik, védősapkát adnának nekik!), helyette megint elvitetik őket, közgép.jpgugyanazzal az úri gőggel.

Miért is utáljuk ezeket a Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Budai Gyula és Pintér Sándor érdekeltségekbe tartozó cégbirodalmakat? Mert ezek azok, amik megnyerik még a miniszterelnöki hivatal izzókészletének cseréjére kiírt pályázatot is, aztán pofátlan drágán meg is csinálják. És általában az ő közgép2.jpgvezetőik ülnek a cégek ellenőrzésére és munkáltatására alkalmas intézetek élén, így tulajdonképpen csak látszatkontroll van felettük. Ez a nem éppen szimpatikus felfogás az átalakuló, jobbratolódó Fideszben kezdődött, amikor leesett nekik, az állami pénzek milyen könnyen alakíthatóak pártpénzzé. Adott cég beáll adott párt mögé, amelynek kampányát támogatja, így az kormányra kerül, majd a pályázatokat adott cég nyeri meg, aki hihetetlen árréssel oldja meg a munkát és annak egy részét visszaadja a kormányzó pártnak, a többit zsebrevágja. Igen, Magyarország az az ország, amelyben a nagyvállalkozók és a kormányok szétlopják az állami pénzeket, elsikkasszák a nemzeti vagyont, majd szépen meglépnek és kiürült kasszát hagynak az utódoknak. Nem mi vagyunk a korrupció csúcsa, de már kezdünk haladni az élmezőny felé, most kell megállítanunk őket! Kíváncsi leszek rá, most mi lesz a képviselők és az aktivisták sorsa, megint előveszik a közkegyelem kártyát?

4 komment

Címkék: oligarchák közgép LMP Simicska Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr984646323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.07.12. 17:04:42

Érdekes, hogy amikor az MSZP-SZDSZ duó rabolta a pályázati pénzeket és sikkasztott a nemzeti kincstárból (köztük a legjobban Kókát utáltam), akkor senki nem láncolta oda sehová, de most, hogy itt a Fingesz... ja, persze, nekik nem volt 2/3-uk...XD

Viccet félretéve ez nem a Fidesz találmánya, már 2002, illetve az EU-ba való belépés óta rohamosan nőnek a politikusi sikkasztások, lopások, oligarchia rendszer, csak akkor a magyar kincstár mellett az EU pénzeket és pályázatokat is saját maguk javára fordították a politikusok, s MÁR AKKOR meg kellett volna állítani az egészet MSZP-tűl, SZDSZ-estűl, Fideszestűl, nem pedig most...

Persze, hogy nem kapott nagy figyelmet most már, mivel már mindenki unja, hogy "Egy Rémrendes Család" módjára közröhejt csinálnak magukból az emberek, mint Mexikóban és Ukrajnában ahelyett, hogy inkább szónoklatokkal és rendezvényekkel próbálkoznának.

Úri gőg, hogy a rendőrség intézkedik? Akkor a Jobbik és Magyargárdát sem kellett volna megverni, pedig ők csak a füvön ültek.

Értelemszerű, hogy közkegyelmet kapnak, mert őszintén, mit csináljanak velük? Végezzék ki nyilvánosan, mert megint majmot csináltak magukból - elnézést kérek, de én nekem nem politika az, hogy valaki Al Bundy módjára kiláncolja magát, mert mint tudjuk... persze ez csak a személyes véleményem. Igen, nehéz az ellenzéknek, ha a kormánynak 2/3-a van, de ha a Fidesz-nek sikerült az MSZP-SZDSZ ellen, akkor sikerülhet ez most is a jelenlegi ellenzéknek. Csak nem a gyerekekhez, hanem a megfelelő célközönség figyelmét kell felhívni, hogy van más alternatíva is, nem csak a "Fidesz vagy MSZP".

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.12. 17:39:07

@Mangekyo22: Hogy lett volna anno nagy tüntetés, amikor
-Akkoriban még nem volt LMP XD
-Azok a szereplők voltak a politikában, akik között, mint a Közgép kapcsán is kiderült, üzleti kapcsolat van.

Valóban nem értek a "jobbikveréssel", mindennemű fizikai atrocitás embertelen. Az űri gőgöt arra értettem, hogy Simicska kihívja a rendőröket, mondván, hogy most hatalmat gyakorol és rendet tesz.

Figyelj, a Fidesz idejében lehetett népszavazást kiírni és akkor derült először nyilvánosan fény az államadósságra. A Fidesz esetében még nem került elő ilyen gyújtó információ, és nincsen egy olyan támadható figura sem, mint akkoriban Gyurcsány. Meg persze nincsen egy szélsőbalos gárda, aki hasonló balhét verne ki, mint anno. Ez nagyon komplex.

Mangekyo22 2012.07.12. 18:12:25

Attól, hogy nem volt akkor még LMP - bár az 2009-as EU választásnál már volt -, még lehetett volna így tüntetni.

Nyugi, én csak azt akarom ezzel mondani, hogy ezekkel a módszerekkel nem lesz soha megdöntve a Fidesz, s legjobb esetben is csak az lesz elérve, hogy újra MSZP legyen... vagyis csederből vödörbe, hacsak azt nem látják az emberek, hogy van más, sokkal értelmesebb alternatíva is náluk... csak azt nem ilyen "kabarás magánszámokkal" fogják elérni.

Szimplán más módszerekkel és eszközökkel kell (persze még véletlenül sem a "másik, szélsőséges félel") megnyerni az embereket. Még rengeteg kártya van a választók szeretetének és bizalmának elnyerésére, s nem kéne folyton ugyanazt bedobni.

Ezért is kérdeztem tőled, hogy van-e itt Szigethalmon (melyet a Jobbik újra Hortyligetnek akar elnevezni, mert eredetileg ez volt a neve), mert itt pl a Jobbik annak ellenére, hogy nem nyert, hihetetlenül népszerűek, s egyre nagyobb az esély, hogy ők is nyernek legközelebb, mert ők kijönnek vasárnap meg néha más napokon is beszélgetni az emberekkel, elmagyarázni a jogaikat (nem ferdítenek, ellenőriztem őket), s hogy mi miért jó vagy rossz. Zsidó/cigó kártyát szinte nem is használnak 1-2 emberkén kívül, de azok elmúltak 50 évesek... ami azért nagy előny, mert még a romákat is megnyerik!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.12. 19:06:27

@Mangekyo22: Hogy ne legyen megint MSZP, egy csapásra kell lerántani a leplet a cégbirodalmakról és az átmentett komcsikról. Nem véletlen, hogy ezen témákban az MSZP mélyen hallgat és a szokásos személyeskedést folytatják a kormánnyal.

Jól látod, a Jobbik helyben sokkal nyugisabb és kompromisszumképesebb a kitelepüléseiken, mint a parlamentben (bár Schiffert megtámadták Bácsalmáson, alkoholos állapotban), a cigányok megnyerése más kérdés, azért aki néz tévét nem hülye annyira, hogy bedőljön nekik. Sokszor a plakátjaikon is a cigánybűnözéssel kampányolnak, pl. legutóbb Dunaújvárosban is.
süti beállítások módosítása