Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Aki ezek után melléjük áll

2012.09.17. 20:47 Member

1983461.jpg_400x256

Az igencsak naiv, vagy szimplán egy MSZP álltal működtetett fiókszervezet. A szocikról viszonylag ritkán írok, mert számomra kevéssé érdekes egy álbaloldali, kihúnyt posztszocialista párt erőtlen nyögdécselése, mint a szélsőjobboldal térnyerése, de most, a fent és lent bloggon megjelent stratégia engem is meglepett.

Mi egy párt politikai stratégiájának a célja? Meghatározni az irányvonalat, amivel felkészíti magát a választásra, majd véghezviszi a győzelmet, tervekkel, prioritásokkal és ütemtervvel (négy éves terv? :D). Azt láthatjuk, hogy

"Az MSZP számára minél inkább kétosztatú a politikai verseny, annál jobb. A választók továbbra is képesek és hajlandók Fidesz-MSZP versenyben gondolkodni – de csak akkor, ha mintegy „mesterségesen” teremtjük meg ezt a helyzetet számukra."

"Ez azt is jelenti, hogy a Jobbik, mint komoly „veszély” emlegetése nem kedvező a szocialistáknak, hiszen maguk erősítik a nemkétosztatú verseny tételezését – ami főként a versenytársak érdeke."

Sokan nyafogtak, hogy hülye LMP, hülye ez, hülye az, miért nem fogunk össze, ha nincs összefogás, nem lehet Orbánt leváltani (mert már lassan nem is látjuk a fától az erdőt, mi lesz Orbán leváltása után?), erre az MSZP kijelenti, kétpólusú háborúra készülnek. Többször említettem már, hogy nem ismernek mást, csak a Fidesszel szembeni stratégiát, vagyis a Jobbik, az LMP és a többiek még képesek lennének meglepni őket, ami nem fér bele a kiszámolt sárdobálásba. Ezért kérdem én, ha valaki össze merne velük állni (DK, Milla, LMP, Szolidaritás, 4K!), az nem lenne egy apró kis szavazatgyűjtő konténer, egy elnyomott kis koalíciós "partner", aki megkapna pár pénzkivonásnak alávetett tárcát és bukás esetén rájuk lehetne kenni mindent? Nem ez az MSZP célja?

Úgyhogy köszi, belőlük nem.

1 komment

Címkék: MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr574784200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.09.28. 13:16:39

Az MSZP-Gyurcsány párt meglesznek magukban...

Bár ahogyan az MSZP és a gyurcsány párt próbálja "összemosni" a Fidesz-t a Jobbik-al (lásd osztrák filmbemutató), biztosan fog majd folytatódni a Jobbik "LMP az MSZP új SZDSZ"-e kampánya...
süti beállítások módosítása