Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Zöldnek Zöld a barátja?

2012.09.18. 19:36 Member

Sigla_USL.pngLogo.jpeg

Nehéz kérdés, mit mondjon ez zöld párt, mint az LMP, amikor ideológiai szövetségese olyan választási alkut köt, amivel nemzetiségi hovatartozása miatt köteles ellentmondani. A romániai zöld mozgalomban részt vevő LMP tag erkölcsi kötelességének érezte, hogy lemondjon ott betöltött minden tisztségéről, miután az megállapodott a magyarellenességét egy percig sem tagadó USL-lel, akik a Fideszhez hasonlóan lassan minden ideológiai oldalt megjártak már. Képzeljük el, ahogyan az LMP szövetséget köt a Jobbikkal (ahogyan a balos sajtó szokott riogatni), lenne ám felháborodás.

Mert mit gondolunk a zöld mozgalomról? Igaz, Korzikában pl. a szélsőjobbhoz kötődik, de általában Európában a baloldal szövetségese. Eddig én úgy látom, az LMP megtalálta azt az egészséges centralista felfogást, amire hivatott (kár, hogy Hazánkban még mindig a jobb-bal felosztás dívik). Úgy gondolom, aki felelősséggel gondol a jövőre és annak nemzedékére, aki elkötelezi magát a természettel való harmónia, a fogyasztói társadalom felszámolása és termőföldjeink védelme mellett, az nem állhat szélsőséges, embertársát elnyomó, megosztó erő mellé, hiszen tudja, hogy az ellenségeskedés, a bűnbakképzés mennyi kárt tett nem csak az emberek életében, hanem környezetükben is. A nemzetállamot nem kell meghaladni, a nemzeti érzés örök és természeténél fogva kiirthatatlan önbesorolási kategória, de a nemzetállam nem törekedhet önmaga homogenizálására (Románia hivatalos besorolása "nemzetiségi állam" mivel a kisebbségek aránya több, mint 10%) és ezzel egy másik állam tudatos megsértésére. Minden egyes ilyen ballépés közelebb visz bennünket a Föld végső órájához.

Szólj hozzá!

Címkék: zöld LMP Románia

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr454786524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása