Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Már a kínaiak is szavazhatnak?

2012.10.30. 18:10 Member

caricature.jpg_1271x1650

A kormány a nemzetet és az államot összekötötte azzal, hogy megadta a kettős állampolgárság lehetőségét, szimbolikusan befogadva az elcsatolt honrészek lakóit. Azt álmomban sem gondoltam volna ezek után, hogy 250 ezer eurós kötvény kiválthatja a hazaszeretetet! Nem mondom, engem már eleve aggasztott, hogy szavazhatnak országunkról olyanok, akik csak a nekik fizetett támogatásokból tudják mérni az itteni pártokat és a kisebbeket nem is ismerik, de hogy a posztkommunista keleti állam népét is megilleti ez a jog, egyenesen beledöngöl a betonba. Kérem tisztelettel, a kínai nép az önszegregáló típus, külön negyedeket alakít kis Kínákká, nem tanulják meg a többség nyelvét és csak ritkán járatják helybe iskolás korú gyermekeiket. Ha itt letelepednek, annak csak gazdasági okai vannak, hiányzik minden, ami együvé tartozás, szolidaritás és szeretet. Ezt akarjuk? Mindenből pénzt csinálunk unortodoxiában?

Köszönjük, nemzeti kormányunk már csak módszereiben horthysta, még náluk is rosszabbak, megélhetési turanista csűrhe.

Helyesbítés:
Időközben a kormány hivatalosan válaszolt, csak egyszerűsített letelepedési engedélyről van szó.

 

4 komment

Címkék: állampolgárság Kína

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr314879711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.10.31. 19:23:17

"...a kínai nép az önszegregáló típus, külön negyedeket alakít kis Kínákká, nem tanulják meg a többség nyelvét és csak ritkán járatják helybe iskolás korú gyermekeiket. Ha itt letelepednek..."

Emmm, ez kicsikét nem "antiszemita/jobbikos" hozzáállás? XD

Úgy értem igen, én sosem szerettem a kínai népséget, s mindig is nagyobb veszélynek tekintettem őket, mint a zsidókat, de mivel ők is kisebbségnek számítanak, ezért úgy kell kezelni őket, mint a többieket - s a kisebbségnek is van szavazati joga, függetlenül, hogy etnikai vagy népességi.

A külföldi szavazás pedig nemzetközileg bevett szokás, s ha jól emlékszem már az mszp-szdsz ideje alatt is szavazhattak külföldről (vagy az amerika volt?).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.31. 20:32:16

@Mangekyo22: Nem jobbikos hozzáállás, Magyarországon Nyíri Pál a téma legnagyobb szakija, a kínaiak és az afgánok sohasem olvadnak fel, kis blokkokat alakítanak, saját boltokat nyitnak, a saját csatornáikat nézik műholddal, a gyerekeiket általában importált tanárral vagy az anyaországban taníttatják. Kedves ismerősöm már kioktatott, hogy ezek szerint a rasszizmus bebújt a tudományokba, a fenét, pont ettől tényfeltáró, hogy nem fél a tabuktól. Csak annyit kell mondanom, hogy China Town.

Másik pont pedig, egyrészt még nem kisebbség, nincsenek itt száz éve. Másrészt meg nem azzal van a bajom, hogy idejönnek páran, le akarnak telepedni (ami még az országgyűlési választásokra nem jogosítja fel szavazással), hanem hogy ilyen lazán engednének akár komplett cégeket komplett vezető gárdával betelepülni, pusztán anyagi okokból. Ez abszurdum.

Mangekyo22 2012.10.31. 20:42:58

@Member: Hogy melyik nemzetiség/etnikum hány száz éve van itt, az mellékes, nem az a döntő, hanem hogy az ország többségéhez képest mekkora számban vannak itthon.

"a kínaiak és az afgánok sohasem olvadnak fel"

Sajnos ez mindegyikre igaz (főleg a romákra, még ha egy makromolekuláris részük képes volt beilleszkedni).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.31. 21:10:49

@Mangekyo22: Azért használják a 100 évet, mert azért nem mindegy, hogy valakik már itt vannak 10 generációja, vagy a nagy mai népvándorlással vetődnek ide. Most állampolgárságot adnál hirtelen ide települő 20 000 mongolnak? :D Ennek megvannak a keretei, szabályai. A kínaiak közül 6000-en vannak itt bejelentve, de kb. húszezren vannak itt ténylegesen. Magyar állampolgár közülük 100 ha lett.

Igen, a romák kérdése éppen ezért érdekes, mert most tulajdonképpen csak mint potenciális szavazóbázist tekintik őket, akikhez nem szabad hozzáérni. De ha végiggondolod, még mindig több a hasonlóság gádzsó és roma közt, mint magyar és kínai között, az övék tényleg egészen más életszemlélet.
süti beállítások módosítása