Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ezt ne csináld a szélsőjobbal! - A Political Radical írása

2012.12.27. 11:13 Member

132253_700b.jpg_600x717

A teljes cikk megtekinthető itt, én csak az összegzés emelném ki:

Nem létezik egyetlen helyes módszer, mellyel a szélsőjobboldal térnyerése megakadályozható. A svéd eset szemlélteti, hogy ha a demokráciák túlságosan elfojtják és stigmatizálják a szélsőjobbot, akkor az nem pusztán kontraproduktívvá válhat, hanem a demokrácia önellentmondásosságához is vezethet. Az SD aktivistái és szavazói ellen tett lépések ugyanis némely esetben a demokrácia játékszabályainak áthágását eredményezték Svédországban. Sőt, az intézkedések amelyek „rasszizmussal” bélyegezték meg az SD-t, ugyanúgy megbélyegezték a svéd társadalom 5,7 százalékát is, akik az SD-re szavaztak. Ezzel a réteggel a politikusoknak meg kell tanulniuk kommunikálni, nem zárhatják őket ki minduntalan a politikai közösségből.

A francia eset ezzel szemben azt szemlélteti, hogy a szélsőjobb szavazóit nem lehet negatív következmények nélkül, bevándorlóellenes üzenetekkel elcsábítani. Sarkozy stratégiája megosztotta a saját pártját, súlyos belharcokat és ideológiai összeférhetetlenséget idézett elő.

Akkor átültetve a hazai példára, a szélsőjobbot nem szabad korlátozni, mert még igazolni találtatnak a félelmeik, hogy a politikusok elrejtik a valóságot és ők, a nép képviselői beszélik az igazat. Úgy hiszem, taktikailag a Fidesz a legügyesebb és az MSZP a leggyengébb (legtipikusabb?), minél többet el kell venni tőlük, hogy elveszítsék a mérsékelt szavazókat és csak a vállalhatatlan neonácik, nemzetiszocik maradjanak a holdudvarban. Persze egy demokrata pártnak a legkevésbé sem a sámán szertartásokat és a megbélyegző retorikát kell átvennie (de ezeket elleneznie, kinevetnie balgaság), hanem a gazdák, a vidék védelmét, a Kárpát-medence ökológiai kincseinek védelmét és az élelmiszerbiztonságot. Igen, ezekre már voltak jó példák az LMP-től is, főleg a földek terén (vicces, hogy nem külföldiektől, hanem magyaroktól kellett a helyi földet megvédeni!).

Bevándorlás terén nehéz következetesnek lenni, mert hogyne várnánk el, hogy az EUba mehessünk legalább idénymunkázni, de azt nem szeretjük, ha a mi munkánkat veszik el a keletről menekülő kétkezi munkások (mondanám az egészségügyi dolgozókat, de ők menekülnek innen is). Nagyon nem a jelenlegi a jó irány, hogy mindenki boldoguljon a világ egy másik pontján, nem a nemzettel érvelnék, hanem a családdal és a helyi kis közösségekkel, akiknek szétszakadásával még inkább beszűkülnek a f2f kapcsolatok csatornái. A felelőtlen jogvédősködés és a retorikai maszlag átvétele olyan elharapódzott helyzetben, mely Hazánkban uralkodik (amikor nem fér egy fényképbe a sor, mely a krisnásoknál áll sorba egy tál meleg ételért), csak a Jobbik és fiókszövetkezetei megerősödésével jár.

5 komment

Címkék: szélsőjobb nacionalizmus Jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr504983206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pesti firkász 2012.12.27. 21:43:42

biztos, hogy a társadalom 5,7%-a? nem a szavazóké? nem mindegy, ha belegondolsz, hogy Magyarországon hány százalék megy el voksolni. A családokat nem értem, hogy jön az "Ezt ne csináld a szélsőjobbal" cím alá, de ettől függetlenül igazad van, csak nem ez a téma

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.27. 21:52:34

@pesti firkász: Azt írta, hogy 5,7% szavazott az SD-re, szerintem nem írt hülyeséget.

Úgy voltam vele, hogy behúzom a legkényesebb témát, amit eszméletlen nehéz demagógia nélkül belőni., ez pedig a bevándorlás. A kettős mérce nagyon erős mifelénk, a mi kivándorlóinkkal semmi gond. :)

pesti firkász 2012.12.27. 22:03:40

"...megbélyegezték a svéd társadalom 5,7 százalékát is"

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.28. 06:31:08

@pesti firkász: OK, értem, mit hasogatsz, a társadalom nem csak nagykorú szavazásra jogosult személyekből áll, de +/-1 százalék lehet a különbség a teljes társadalomban az SD támogatottsága tekintetében (valószínűleg +, a fiatalok mindig radikálisabbak).

Mangekyo22 2012.12.30. 11:36:27

Franciákról meg csak annyit, hogy ők ne ugassanak, amíg ők - most már fizetés nélkül is - rugdossák ki a romákat meg más, kisebbségnek számító személyt az országukból - még ha a miénknél iss sz*rabb alkotmányuk ezt engedi is...
süti beállítások módosítása