Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A jobbikosok a fejükbe estek!

2013.02.20. 21:19 Member

Nem elég, hogy éppen dagad a Jobbikhoz ezer szálon kötődő ELTE BTK HÖK listabotrány, most meg megtudjuk, hogy egyes dinkái a pártnak átütötték, hogy ugyan nevezzék már át az önkényuralmi Bajcsy-Zsilinszky Endre utcát Wass Albertre. Mindig elmosolyodom, vagy pontosabban trollfészbe megyek át, amikor meghallom, hogy a szélsőjobberek történészkednek, mert ehhez hasonló baromságok sülnek ki aztán a végén. De annak is van egy sajátos bája, amikor esetleg baloldalon néznek fel Bajcsy-ra, ugyanis ő, fogalmazzunk finoman, egy komplex személyiség volt.

Fivérével együtt ölték meg Áchim L. Andrást, a baloldali agrárus mozgalmak egyik ikonikus alakját, ezt követően mégis az ő útjára lépett az első világháborús kiállásáért vitézzé avatott fiatal ideológus. Bajcsy állt a szegedi gondolatban fogant fehérterroros Magyarok Országos Véderő Egyletének élén, követte Gömbös Gyulát és közeli barátja volt Ekhardt Tibor kisgazda politikusnak. Előőrs című lapjában olyan nagy emberek és kemény ellentétek fordultak meg, mint Féja Géza (népi mozgalom) vagy József Attila (urbanizmus). A kezdeti bethleni kormányzást jobbról támadta, ahogyan Szabó Dezsőhöz hasonlóan felemelte szavát a komoly hasznot húzó nagytőkés zsidósággal szemben, majd amikor a zsidóság sorsa megpecsételődni látszott és a kormány Teleki keze alatt jobbra tolódott, német- és svábellenes élre váltott. Pedig változni nem sokat változott, a húszas évek fajvédelmét vallotta mindhalálig 1944 karácsonyát már a bitófán töltötte, a lelkész és az őrök is halottjukként siratták. Kicsit bővebb itt olvashatjátok, itt pedig nagyon bőven.

A Jobbiknak érdemes volna eldöntenie, mi alapján tartanak valaki nagy magyarnak vagy a nép ellenségének, jelenleg alig tűnik többnek az ő hazaszeretetük bálványok és mítoszok imádatánál.

2 komment

Címkék: Bajcsy-Zsilinszky Endre

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr85094947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnoldaeh 2013.02.23. 01:18:45

Ez az ügy elég zavaros. Nem hallottam még jobbikos szájából, hogy Bajcsy-Zsilinszky Endrét a nép ellenségének vagy önkényuralminak vagy nemnagymagyarnak nevezte volna.
Az, hogy az önkényuralmi utcanévváltáltásokkal együtt más utcaneveket is megváltoztattak, az egy dolog. Ettől persze még érthetetlen, hogy miért pont Bajcsy-t cserélték Wassra.
De ezt sem olvastam sehol (a mandineren kívül) hogy ez a Jobbik ötlete volt. Önkormányzati döntés alapján változtattak. Ott pedig fideszes a többség.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.23. 10:57:25

@gnoldaeh: http://kunhegyes.jobbik.hu/content/horthy-miklós-és-wass-albert-utca-kunhegyesen

"A képviselő-testület soraiban dr. Nagy Levente jobbikos önkormányzati képviselő vette fel a küzdelmet azért, hogy az érintett lakosok változtatási igénye meghallgatásra, majd támogatásra találjon.
A Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete nagy örömmel fogadta a testület döntését és úgy látja, a jelenlegi események azt bizonyítják, hogy a helyi lakosok egyre inkább kezdenek nemzeti öntudatra ébredni."

Nagyon büszkék magukra.
süti beállítások módosítása