Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Alkotmányos válság van Magyarországon!

2013.03.20. 12:42 Member

Készül az ötödik módosítás, most egy, a C-328/04. sz. Vajnai-ügy végeredményét szembeköpő, mely alapján az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, ugyan ítéletet nem mondhat, de véleményük szerint a szólás szabadsága csak a legritkább esetben, veszély elhárítására tiltható.

A Fidesz ismét kimondta, nem izgatja őket az alkotmánybíróság, eddig is csak díszpintyek voltak nekik, "sajnos" a beiktatott embereik nem voltak eléggé hatékonyak. "Ha valamit beleírok az alaptörvénybe, az többé nem alkotmányellenes!", gondolhatja a sértődött óvodás, aki nem kapta meg az a fagyit, amiért órákig nyafogott! Mindegy, hogy Magyarország egy olyan hajó lesz, amin a fedélzet mellett már a térképet is eltüzelték és aztán a mentőcsónakból üvöltik, hogy "én vagyok a kapitány!". Talán alkotmányba foglalják hamarosan azt is, hogy hány rétegű wc papírt lehet gyártani, vagy hogy a házas emberek nem borotválkozhatnak?

Ez a jelenlegi is röhej, miért kell az önkényuralmi jelképeket, valamint a nemzeti tragédiák tagadását tiltani? Nem érzik, hogy ez mennyire kontraproduktív, annál szimpatikusabbak lesznek a szélsőségesek szemében? Vagy ez is csak rágócsont, amíg más úri huncutságokat végeznek a háttérben, esetleg pótcselekvés, hogy volt kommunisták kommunistázhassanak múltjuk felfedése nélkül?

Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr385149965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása