Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az LMP is menetel majd a székelyekért

2013.10.24. 22:18 Member

Az LMP több politikusa és aktivistája is részt fog venni vasárnap a Székelyek nagy menetelésén. Schiffer András és Szél Bernadett, a párt két társelnöke egy Székelyföld területi autonómiatörekvéseit támogató petíciót is írt a román nagykövetnek.

Keresztes László Lóránt hangsúlyozta, hogy pártjuk nemcsak támogatását szeretné kifejezni a demonstrációval, de tevőlegesen részt is fog venni abban. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy delegációjuknak tagja lesz Takács Péter, az LMP nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője, valamint Vida Attila és Ladányi Attila, az országos választmány tagjai. Mile Lajos bejelentette, hogy pártjuk két társelnöke, Szél Bernadett és Schiffer András egy, a Székelyföld területi autonómiatörekvéseit támogató petíciót írt a román nagykövetnek, amelyet a nap folyamán e-mailben már elküldtek, de hagyományos postai úton is el fognak juttatni a diplomatához.

A frakcióvezető-helyettes üdvözölte, hogy az erdélyi magyar pártokat és civil szerveződéseket egységbe szervezte az autonómia kérdése. Hozzátette: hogy amikor az autonómiatörekvéseket támogatják, akkor a világ bármely más táján élő magyarok, illetve az egyetemes emberi értékek mellett is kiállnak. Az LMP aggodalommal látja, hogy Romániában napirenden van az a közigazgatási reform, ami elsősorban három, többségében magyarok lakta megyét, Hargitát, Kovásznát és Marost fenyeget – folytatta.

Mile Lajos szavai szerint az átalakítás célja az ezeken a területeken élő magyarság közigazgatási alapon történő széttagolása, az autonómiatörekvés pedig nem valamiféle összeesküvés, hanem értéktöbbletet jelent a romániai többségi társadalom számára. A Székely Nemzeti Tanács által vasárnapra szervezett Székelyek nagy menetelésén két háromszéki falu, Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal kívánják felhívni a figyelmet az egységes, önálló, autonóm Székelyföld igényére.

Forrás: mandiner.hu

Szólj hozzá!

Címkék: autonómia LMP Székelyföld

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr205597981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása