Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A Kalózpárt programja

2014.02.14. 17:56 Member

kalozpart[1].jpg

Amikor épülgetni kezdett a pártocska a volt elempés László Zoltán kezei alatt, még jómagam is segítettem a szervezésben. de útjaink elváltak, amikor egyértelművé vált, a többség önálló pártot szeretne, külön az LMP-től. Azóta nekik is voltak küzdelmeik, alakult kifejezetten magyar érzelmű kalózpárt is. Hasonlóan a legutóbbi Magyar Hajnal programelemzésemhez, vélhetően a közvélemény alig-alig fog a Kalózpárt programjával foglalkozni, ezért elővettem őket is az internet legmélyebb bugyraiból.

A Kalózpárt láthatóan újbaloldali mozgalom, erről árulkodik, hogy nem csak liberálisan egyenlőséget hirdet, de a javak elosztásának egyenlősítésével (pl. a Feltétel Nélküli Alapjövedelem támogatása) kifejezetten szociális. A program két szintet állít fel, az egyik az egyén, a másik pedig a globális információs társadalom, láthatóan minden embert csatlakoztatni szeretnének (kicsit Mátrix/Lain érzésem támadt) és széles korú felhasználói jogokat biztosítani számukra az adatok kezelésében és a döntéshozatalban való részvételhez. A kultúrát ugyancsak szabadon terjesztendőnek ítéli meg a párt, biztosítaná az ehhez való egyenlő hozzáférést (amit ma lopásnak minősítenek) és már az oktatásban is alapvetően az információs társadalomban való részvételre nevelne. Ez mellett a pártprogram zöld elemeket is tartalmaz, a Kalózpárt is a megújuló energiaforrások híve.

A nem túl hosszú, vázlatos program eléggé utópisztikus képet fest, szerencsére a korábbi csapongások (pl. védőoltásellenesség) hiányoznak belőle, de terjedelme okán a nem olyan régen felkapott FNA-t sem magyarázza meg, miként építené be a rendszerbe, illetve, hogy egy ennyire globális felfogásba (az ország és főleg a nemzet nem szerepel benne) miként is illeszthető be a helyi gazdálkodás.főleg, ha igazságos elosztást szeretnénk, ami elsősorban globális belenyúlással oldható meg. A likvid demokrácia sem tiszta, miként juthat el az utolsó borsodi falucskába, ahová jó eséllyel kis sem megy a T-Home kocsi.

Tömörsége ellenére a program jó kiindulóalap és sok sikert kívánok a kalózoknak a választásokon és számítok a kulcskérdésekben az ügyek mentén való együttműködésekre az LMP-vel, hiszen az információs- és kulturális szabadság a nemzet érdeke.

Szólj hozzá!

Címkék: program Kalózpárt

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr725814647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása