Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Vona Gábort lenácizták a zsinagógában

2014.02.15. 09:41 Member

"Nem vagyok antiszemita és nem vagyok náci", mondotta Vona Gábor a pódiumon, ezt kétféleképpen tudom értelmezni, Egyrészt elhatárolódás a Magyar Hajnaltól, mely ebből nem csinál problémát, másik oldalról pedig nyitni próbál a kormányerőkben csalódott, kifejezetten jobboldali emberek iránt, akiknek a "náci" jelző már nem fér bele. Közben Pörzse Sándor viszont éppen a másik oldal felé nyit, hiszen mint mondja, "Egyszer végre lerendezhenénk, rendőrök nélkül".

"A magyarok biológiailag alkalmatlanok a rasszizmusra, mindenkit befogadtunk", hmmm, gondolom ismét Málnási Ödönnél járunk, aki szerint az itt élő turáni törzseket foglalták el bevándorló uráliak (Ceizel Endréék is úgy találtak, jelenleg semmi ázsiai vonal nincs bennünk, ami a vezetőkben megvolt, mivel ránk erőltették őket, ami érdekessé teszi a történetet), de ha fenntartjuk a korábbi felfogást, hogy népvándorlás által kerültünk ide és lettünk megszelidítve a kereszténység által, akkor eleve minket is befogadtak egy olyan világban, amikor a nemzetiség, a nyelv még semmi nem számított, csak a vallás (vagyis rasszizmusról nemigen beszélhetünk). Hogy mindenkit befogadtunk volna, hát, a kiegyezést követően a magyar országgyűlés hangneme meglehetősen negatív volt és a megoldást a nemzetiségek magyarosításában látták (még ha Tisza István és Mocsáry Lajos tett is próbát a beékítésre), nem azért nem hajtották végre a törvényeket, mert nem volt szándék, hanem mert a színnemzetiségi területeken erre nem volt megfelelő apparátus. Persze tudjuk, hogy pl. a román irredenták, Slavici, Iorga talán még agresszívebben mentek szembe a sokszínű politikai nemzet koncepciójával, de abban kiegyezhetünk, hogy ehhez a dologhoz két ember kellett. A még éppen csak emancipiált zsidósággal szemben a 70s években támadó első világválság és Istóczy pártjának buzgalma által kemény pogromok gyúltak, annak ellenére, hogy azok, akiket meghurcoltak, általában még éppen csak beszivárogtak az orosz, román pogromok elől. Amit Vona mond, hogy mi szentek voltunk, badarság.

5 komment

Címkék: Jobbik Esztergom

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr295815225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StuM 2014.02.18. 23:56:51

Ekkora zagyvaságot már régen nem olvastam. Szörnyű! ! Alulmúlta a korábbiakat is. :-[

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.19. 04:46:59

@StuM: Zagyva nem lehet, hiszen Vonáról írtam. De ha valami konkrétumot is írtál volna, tudnék reagálni.

Milyen az élet Kanadában? :)

StuM 2014.02.19. 06:02:46

Most sajna mennem kell, ezért csak az utolsóra írok, a többit majd később.
A Kanadát nem értem, azt mondják jó ott az élet, de én még sosem voltam ott, és előre láthatóan egy darabig nem is lesz olyan szerencsém. Ha arra célzol, én nem tartozom azok közzé, akik az ottani szociális hálót igyekeznek egy ideig kihasználni. Ezt eléggé benézted. :(
A többit, majd ha hazajöttem. Türelem :D

StuM 2014.02.19. 06:05:14

u.i. A Zagyva jó poén volt, de ez akkor is csak erőltetett értelmetlen hablaty.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.19. 06:10:35

@StuM: Akkor ezek szerint hibásak utolsó információim a holléteddel kapcsolatban?

Nézd, amíg csak annyit írsz, "erőltetett értelmetlen hablaty", kénytelen vagyok azt vélelmezni, hogy csak nem érted. :D Vona meglehetősen egyoldalúan kezeli a magyar történelmet, történelemtanár létére.
süti beállítások módosítása