Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Most vasárnap LMP

2014.04.03. 13:13 Member

aaa.png

Talán szokásos utolsó hajrás öntudjátokminek tűnhet, hogy egy ilyen posztot írok, de mivel eddig sem voltam a kritikátlan párthűség híve, amikor úgy adódott, meg mertem fogalmazni olyan véleményt a "magánvélemény" címke odaragasztása mellett, amire lehet, hogy az LMP-ben többen húzták volna a szájukat.

Ideológiailag én is változtam, tanultam, dolgoztam olyan emberekkel, akikhez külön türelem kell, különösen a Magyarországon szegénységben, nincstelenségben tengődők világába nyertem napi szinten betekintést, ismertem meg hétköznapjaikat, értékrendjüket, vágyaikat. Ezen felül végre sikerült eljutnom az elcsatolt honrészekre, látva színpompás tájakat és igaz magyar embereket. Ennek tükrében mondom el azt a három indokot, ami miatt büszkén vállalom, hogy immáron négy éve vagyok a párt tagja és politikai blogger.

valyogveto-cigany[1].jpgI. Valakinek végre meg kell oldania a szépen eltussolt, de létező és egyre duzzadó roma problémát!

Ez az a téma, amiben valamiért csak szélsőséges véleménnyel találkozni. A Jobbik általában kipécéz olyan településeket, ahol 30% körül van a cigányok aránya, elmennek kicsit balhézni, majd eljönnek és örülnek maguknak (Hajdúhadházon és Gyöngyöspatán ezzel csak feszültebb lett a helyet, mintkét helyszínen jártam). Azért ennyi, mert ez alatt általában a gádzsók kontroll alatt tartják a családokat (illetve eleve a jobban szituáltakat engedik be), efölött pedig még komolyabb ellenállásba ütköznének. Meg kell érteni, hogy nem minden cigány bűnöző, általában 1-2 (népes) család van településenként, amely nem csak a gádzsókat, hanem a romákat is rettegésben tartja, általában élelmiszer- ruha- vagy fuvar alapú uzsorával. A másik oldal meg persze mindent az előítéletre és a szegénységre fog, sajnos ezeken a kis településeken nagyon magas a betörések, házrongálásrok (elbontás) száma, kiemelkedő a munkanélküliség és az iskolázatlanság, rettenetes a közutak állapota és maga a tömegközelekedés gyakorisága. Az itt sokszor elzártan élő közösségekben egyre magasabb a kiskorúak száma (népszaporulat és korai halálozás), egyre több fiatal nő fel homogén mélyszegény környezetben, iskolába, munkába nem jár és látja, hogy megcsinálhat bármit, nem éri retorzió.

Az LMP programja főleg azoknak nyújt segítséget, akik a település helyzetéből kifolyólag nem jutnak munkához, pedig munkaképesek és a megvan az erre való hajlandóságuk. Számukra a közmunka hasznossá, termelővé tétele, a földosztás hozhat eredményt, ehhez olyan települési vezetőkre, döntéshozókra van szükség, akik még nem adták fel. De a terménynek, terméknek meg kell maradnia, erre jelenthet megoldást a közösségi rendőrség, egy magasabb jogkörű polgárőrség, amelyik nem csak papírozik, illetve egy olyan gyámügyi eljárásról szóló törvény, mely közbe mer lépni, amikor már nem menthető a család helyzete, vannak olyan családok, amelyek gyermek egészséges felnevelésére nem alkalmasak. A gyermekáldás ezekben a családokban az átlagost jóval meghaladja (javarészt a tervezés és védekezés hiánya miatt), így az észak-keleti és a dél-baranyai térségben mind a szegénység, mind az iskolázatlanság, munkanélküliség növekszik, közben a korfa egyre inkább a piramis alakhoz közelít. Az eddig kormányok ezt a problémát meg sem próbálták kezelni, pedig a demográfiai bomba csúfosan ketyeg. A helyi problémákat helyi szinten fogjuk kezelni, mielőtt országossá duzzadnának.

szarhegy[1].jpgII. Tisztességgel és méltósággal kell a határon túliakhoz szólni

Sokaknak marginális ügy, számomra az egyik legfontosabb. Hol magyar szót szól a száj, az a nemzetünk része, akár tetszik, akár nem. Az LMP az a párt, amelyik a jó szomszédságon keresztül próbálja a 94 éve fel nem oldott fájdalmakat orvosolni, nem akarunk ujjat húzni a szomszédos ország fociszurkolóival és nem tiltatjuk ki magunkat, mert tudjuk, hogy ez csak a magyar radikálisoknak öröm, a kintiek tudják, hogy ezért fejmosást kapnak a többségi nemzettől. De az sem járja, hogy egyesek tömeges bevándorlással fenyegetnek, elfeledve az erős helyi identitástudatát testvéreinknek. A magyar nyelv, a magyar irodalom és történelem ismerete, a magyar ünnepek és kapcsolatok ápolása nem kiváltság, hanem alanyi jog, közösségi szinten, miképpen mi is megadjuk a nálunk élőknek a lehetőséget az identitás ápolására. Nem lehetséges, hogy a többségi nemzet csak kifossza azon régiókat, ahol ő maga nincsen többségben.

A Kárpát-medencének össze kell fognia, mivel országaink külön-külön gyengék. az Unió viszont lassan reagál és nem is mer igazán közbeszólni. Nem csak a történelem, de a természetes határok, a vizek, a vadállomány és a kultúra is összeköt bennünket, Erre a megbékélésre az LMP programja a legalkalmasabb és személy szerint ebben alkotott nézeteinkkel értek a legnagyobb mértékben egyet. 

z+president-obama-keeps-reaching-out-to-putin-1337013834-8422[1].jpgIII. Fel kell számolni az öngyarmatosítást

Szabályosan sokként ért, ami idén tavasszal történt. Nem csak az, hogy mindenféle előkészítés nélkül le lehetett zavarni egy több ezer milliárdos szerződést, hanem hogy ebben mind a parlamentben, az ismerőseim körében koalíció keletkezett. A Fideszről tudtuk, hogy a pénzért olyan színt ölt magára, ami jól esik, a 2008-ban a bővítés mellett agitáló baloldal pedig most csak érdekből morgott, de hogy a szélsőbboldal is kiáll az orosz bővítés mellett, sőt, még a vízlépcsőket is javasolja, ez több volt elviselhetőnél. Ma már tudjuk, hogy az európai szélsőjobboldal jó kapcsolatokat ápol az orosz kormánypárttal és az országok többsége nem más, mint egy apró konc a nyugati és orosz érdekek között. Baloldali, többnyire liberális ismerőseim az USA és az EU mellett kardoskodnak, míg a fideszes és jobbikos cimborák azt próbálják kimagyarázni, ami a vörös csillag alatt rabiga, az a cári sas fészkében melegség. A szabadság és az erő eszméje csap össze a fejekben, miközben az "eszmék" mögött a legnagyobb rejtőzik, a P.É.N.Z. Magyarország nem egy darab az Európai vagy Eurázsiai Unióban, hanem mindannyiunk közös Hazája. És akkor még nem beszéltem arról, hogy a rezsicsökkentésnek álcázott bővítés végül mennyit fog kihúzni a családok zsebéből. Fel kell számolni a kicsinyes, kishitű sereghajtó szolganép logikát és ismét büszke, erős nemzetnek lenni, ezért dolgozik az LMP.

Ezért voltam, vagyok és feltehetőleg leszek is LMP szavazó, hogy a magyarság szekerét toljuk, ne pedig két-három irányba tépjük. Nem kérünk a kókadt szekfűből, nem kérünk a rezsinarancsból és nem kérünk a kiskutyás radikálisokból. A jövő piros, fehér és ZÖLD.

35 komment

Címkék: választás LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr15892902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.04.03. 17:28:06

Nevezzük mér nevén az MSZP-t! Ne csináljunk úgy, mintha nem az eredeti MSZP-SZDSZ volnának! Olyanok, mint Michael Jackson ("újra összeállt az MSZP").

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.03. 19:26:01

@Mangekyo22: Fodorral és a péemmel kiegészülve.

tisztapista 2014.04.03. 20:26:18

Nem juttok be, köszönjétek Bajnai bandájának. Ezt sajnálom a legjobban az elmúlt egy évből, ahogyan a Gyurcsánysta háttérhatalom hazug ígéretekkel lefelezte az LMP-t.

De ha az LMP-ben úgyis jelen volt egy Gyurcsány és Bajnai felé húzó volt SZDSZ-es vonal, akkor meg nem kár értük. Legalább most hazatértek… Ti viszont nem juttok be a parlamentbe miattuk.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.03. 20:44:23

@tisztapista: Szerintem meg de, 5-6%-kal. De majd meglátjuk. Bajnai elvitte a volt szadeszos szavazatokat (ezért köszönet érte), de Fletó és az MSZP bénázása hozott legalább ugyanennyit. Az, hogy a Medián mindig alulmér minket, hát nem lep meg.

KoNor_engineer 2014.04.03. 21:13:22

Néhány hónapja úgy gondoltam, hogy az LMP akár még 10%-ot is kaphat, ha a külföldön dolgozó magyarok tömegével járulnak majd az urnák elé. Mostanra kiderült, hogy őket hidegen hagyja a választás (bizonyos fokig megértem őket, csodás és nyugodt félév volt mögöttem, amíg odakint nem ért semmilyen inger a magyar politika részéről). De azért remélem, hogy az LMP bejut most hétvégén a Parlamentbe.
A tippem:
Fidesz: 55-65% (konkrétan 60%)
Összefogás (vagy mi a nevük): 15-20% (konkrétan 17%)
Jobbik:15% (konkrétan 15%)
LMP: 5-10 (konkrétan 6%)
a többi: <5% (konkrétan 2%)

Neked Member?

csi szi 2014.04.03. 22:05:05

Field Ricsi és Gyöngyöspata miatt sajna az LMP-re nem tudok szavazni. Bár azóta szakadtak. Schiffert korrekt palinak tartom, a parlamentben az egyetlen ember, akitől értelmes felszólalást hallottam az elmúlt 4 évben, bár nem igazán alkalmas politikusnak (már ezért sem), elemzőnek, politológusnak lenne jó.

tisztapista 2014.04.03. 22:10:58

@Member: Legyen úgy. Én szeretném az LMP-t bent látni, mert ezzel is kevesebb súlya van a többinek, nem is beszélve az idióta jobbikosokról, akik csak hülyítik a népet. Inkább az LMP-re szavazzon minden kiábrándult, bizonytalan szavazó.

Holle anyó 2014.04.03. 23:32:17

Én rátok szavazok a korrektségetek miatt. S ha nem jutnátok be, akkor négy év múlva is, ha korrektek maradtok.
A többi szarból már elegem van. Egyszer a Fidesznek is vége lesz, mint a botnak.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.04. 05:13:16

@Holle anyó: Nem lehet sokáig húzni, amit csinálnak, el nem tudom képzelni idővel mihez nyúlhatnak majd, hogy az unortodoxiát fizetni tudják. A devizatartalékokhoz? Egy ilyen önmagát felélő dzsentrikormánynak idővel törvényszerű a bukása.

MarkD Man 2014.04.04. 17:38:00

@Member: Még ha dzsentrik lennének, de csak urizáló suttyók. Részemről is 1 LMP-voks

2014.04.04. 22:31:13

@KoNor_engineer: Hát ez a tipp magáért beszél. A lényeg, hogy Orbán kap még 4 évet. Hát ha ezt akarod...

A Kormányváltók alsó határa 25%, de akkor nagyon pesszimista vagyok.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 00:48:41

@iii: Nem lesz az annyi, Imre, hajlamosak vagytok túlbecsülni magatokat. :)

2014.04.05. 01:04:26

@Member: A jelenlegi mérések 21-31% között szórnak, tehát a 25% abszolút jó minimumnak és hogy mennyi lesz a vége, azt csak a jóisten mondhatja meg.

Ha az LMP nem is léptetheti vissza a jelöltjeit, mert az öngyilkosság lenne, én mindenkit arra biztatok, hogy az esélytelen LMP helyett egyéniben szavazzon a kormányváltókra, így két legyet üthet egy csapásra.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 08:03:39

@08.szabogabor: No, kezdődik a hiszi. Csak nem Kocsis Mátétól tanultad, mielőtt dékás lettél? :) Ez a stílus alapból megy vagy szedsz is valamit hozzá?
@iii: A Fidesz és a szocialisták olyanok, mint a sötétség és a fé... A még nagyobb sötétség, egymás nélkül nem létezhetnek. Ti megerősítitek az a váltókormányt, ami ide juttatta azt az országot, hogy északon vélhetően a Jobbik megveri majd az Összefogást. Ehhez csak gratulálni tudok, Imi.

08.szabogabor 2014.04.05. 08:12:36

@Member: Nem hiszti: tények. Melyek egyértelműen cáfolják az újabb hazudozásaitokat. Éppoly tények, mint az, hogy nem vagyok DK-s, bár nyilván szeretnétek egy ily egyszerű világban élni. Továbbá Kocsis az én tanítványom volt, és nem fordítva, és mivel rossz tanulónak bizonyult odadobtam minden pozíciómat és lóvémat, hogy elvszerű ellenzéke lehessek, ellentétben Veletek, akik beülnek hozzá pénzésrt fügefalevélnek. Korlátoltak vagytok és becstelenek.

MarkD Man 2014.04.05. 10:00:59

@08.szabogabor: Azonos kontextusban a DK és az elvszerűség? Ennyi elég is volt, köszi. Ha mutyistákat akarsz keresni, ajánlom figyelmedbe Bajnai Gordont- kötött 1-2 jó üzletet a "diktatórikus" köztévével...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 10:06:57

@08.szabogabor: Nos, ha azt mondjuk, olyan a gyerek, amilyen a szülő, akkor azt kell mondanom, hogy a tanítványra is ragadt a tanítótól és látom is a hasonlóságot. Pl. ugyanolyan gyűlölettel tudsz fröcsögni. Remélem, hogy jól megfizetik, mert nem lehet könnyű bírni idegekkel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 10:08:59

@MarkD Man: A DK védelmében annyi szól, hogy ők legalább írtak normális programot és vállalják a baromságaikat (pl. a vatikáni szerződés felrúgását), de a szövetség többi tagja az vagy párbeszéd a mandátumokért, vagy egy "orbántakarodj" szintű szekta.

MarkD Man 2014.04.05. 10:16:30

@Member: Ha nem lenne benne az összes bukott politikus, akkor sem szavaznék az Összeváltó Kormányfogásra, pusztán a PM miatt. Számomra ők testesítik meg a politikai gerinctelenséget- remélem az olyanok, mint (S)hering Gábor és "nagykoalíció a Jobbikkal" KariGeri előbb kapnak bilincset, mint mandátumot.

08.szabogabor 2014.04.05. 10:44:24

@MarkD Man: @Member: Aranyosak vagytok az állandó terelgetéseitekkel, igazi LMP metódus. Beszélgethettek nyugodtan a DK-ról, meg Bajnairól, vagy akiről akartok, csakhogy tényszerűen Jakabfy Tamás LMP jelölt vett föl 2 millió közpénzt Kocsis Mátétól álellenzékiként, hogy a Narancsmédiában tanácsadjon, és tényszerűen Pártotok Főnöke, Schiffer András próbálta letiltatni a blogomat, mert leírtam a valóságot. Független vagyok 2009 óta, mióta korábbi pártom, az SZDSZ megszűnt létezni. Ellentétben veletek, akik pártaktivisták vagytok, úgyhogy a kit kicsoda fizet kérdésbe sem mennék bele a helyetekben, mert súlyos égés lehet belőle.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 10:59:04

@08.szabogabor: Diplomás minimálbérből (120 bruttó) élek és a bloggolást a szabadidőm kárára végzem, nemigen vannak egy olyan pártnak fizetett aktivistái, amelyet nem támogatnak a háttérből oligarchák. Ellenben pár másikat tudnék mondani, ahol vannak szép számmal.

András ismeri a legjobban a "ne foss a darázsfészekre, mert megmarják a feneked" logikát, szerinted letiltatna, hogy utána tudjál pattogni miatta? Ennyire ostobának tartod?

Végülis a vérszadesz mentalitás valóban tükröződik nálad. :)

08.szabogabor 2014.04.05. 11:06:32

@Member: Ismét egy szánalmas terelési kísérlet. Idézem Neked a Blog.hu projektmenedzserének nyilvános kommentjét a blogomról:

" cadix · www.blog.hu 2014.04.02. 19:01:46
Sziasztok!

Sára László vagyok, a blog.hu projektmenedzsere. Kénytelen vagyok hozzászólni a poszthoz, mivel rengeteg megtévesztő, illetve valótlan információ hangzott el a blog.hu-val kapcsolatban.

1.) Tegnap jogi megkeresést kaptunk, mely kapcsán jogász kollégáink legjobb tudásuk szerint intézkedni kezdtek. Ilyenkor az érintett posztokat zárolnunk kell. A zárolás azt jelenti, hogy sem az olvasók, sem a blogger nem fér hozzá. Erre azért van szükség, hogy a posztokat senki ne módosítsa és az adott helyzet ne eszkalálódjon. Ez mindenkinek az érdeke, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabb megoldódjon az ügy."

Mind a négy zárolt írás kizárólag az LMP-vel és Schifferrel foglalkozott, amire ügyvédi letiltási igény érkezett. Ne csinálj magadból nagyobb hülyét ma már, pláne úgy ne, hogy mivel Te is ott voltál a Blogomon, ezért pontosan ismered a Blog.hu közleményét, és mégis elhazudod.

Ezek vagytok Ti.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 11:22:28

@08.szabogabor: És a blog.hu jogászai is elempések? :) Figyelj, ha utána feloldják a zárolást, akkor igazad volt, ha viszont azt mondják, teleikráztad bugyutasággal a felületet... Akkor már a blog.hu is elempés, vagy fideszes elempébérenc? :D

08.szabogabor 2014.04.05. 11:32:55

@Member: Már tegnapelőtt föloldották a zárolást. Porráégtél. Kösz.

MarkD Man 2014.04.05. 11:40:57

@08.szabogabor: Jaj, te szegény, te sorsüldözött. :) Külön szép tőled, hogy lepártaktivistázol, közöm nincs az LMP-hez, pusztán szimpatizálok az iránnyal, amit képviselnek. És valóban ne menjünk bele a kit kicsoda fizet kérdésbe, ha tényleg te voltál Kocsis Máté szellemi mestere...

08.szabogabor 2014.04.05. 11:43:20

@MarkD Man: Te vagy a poroltó? Elkéstél...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 13:07:59

@08.szabogabor: Átszólt a Feri, hogy "már kellő mennyiségű emberkével utáltattuk meg az elempét, feloldhatjátok!"? :) Mert ha a Bandi akkora démon, mint állítod, akkor évekre letiltat. :)

@MarkD Man: Őt már beoltották választási veszettséggel, teljesen esélytelen meggyőzni. Az a lényeg, hogy kevesebben követik, mint ő azt hiszi, a magyar ember nem megvezethető ennyire könnyen.

08.szabogabor 2014.04.05. 16:50:31

@Member: Szánalmas :) Porráégtél, Ferizel egyet, mesélsz a magyar nép általad vélt habitusáról, meg ilyesmi... Minek? Sűrű fekete füst gomolyog fölötted, ilyenkor már ne kiabálj, mert az is észreveszi, aki esetleg nem szeretné.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 16:58:55

@08.szabogabor: A porráégés kifejezést szerintem védesd le (vagy ötször használtad csak ma), nehogy valaki kilopja a húsz szavas készletedből. :)

Nem áll meg a felvetésed. Ha mi gonosz Orbánbérencek vagyunk, akkor hogy-hogy máris fel lettél oldva, te kis űzött vad?

08.szabogabor 2014.04.05. 17:32:45

@Member: Saját magaddal kerültél ellentétbe.

Ezt írtad:

"És a blog.hu jogászai is elempések? :) Figyelj, ha utána feloldják a zárolást, akkor igazad volt, ha viszont azt mondják, teleikráztad bugyutasággal a felületet... Akkor már a blog.hu is elempés, vagy fideszes elempébérenc? :D"

Most meg ezt:

" Nem áll meg a felvetésed. Ha mi gonosz Orbánbérencek vagyunk, akkor hogy-hogy máris fel lettél oldva, te kis űzött vad? "

Nem hiszem, hogy 80 IQ fölött bárkinek szükséges lenne elmagyarázni, hogy mekkora hülyét csináltál magadból. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 17:45:26

@08.szabogabor: A fene sem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan feloldják. Azt hittem, rajta lesznek pár hétig, de ennyi idő alatt, ilyen gyorsan a jogszabályokat sem szokták átnyálazni.

08.szabogabor 2014.04.05. 17:49:03

@Member: Ja, nem jött be a tervetek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.05. 17:57:54

@08.szabogabor: Hát nem, időbent átszólt az Összefogás. :( Ha Schiffer irodája lett volna, nem vonják vissza pár nap után, elvégre ő neked a démon. :)

08.szabogabor 2014.04.05. 19:00:35

@Member: Ez már humoreszk, nem gondolod? :)
süti beállítások módosítása