Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Betiltani mindent

2014.04.05. 13:29 Member

demo.pngA napokban hangoskodott az internet azon, hogy a "bárki, csak a Jobbik ne" mottóval bíró "Szavazz a Jobbik ellen" csoport facebook oldalát letiltották és hirtelen ezt egy bizonyos politikai oldalon mindenki a szélsőjobb előretöréseként, a demokratikus alapelvek veszélyeztetéseként értelmezte. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy mennyi óvodás dolog befogni a másik száját és a füle mellett ordítozni, inkább nézzük meg, hogy kik követelték anno, hogy a kuruc.infót, a jobboldali radikálisok Novák Elődhöz köthető szócsövét állítsák le. Pontosan ugyanezek az emberek.

Magyarországon az a helyzet, hogy az önmagukat demokratának vallók egy terjedelmes része nem demokrata igazán, pontosabban a saját nézeteinek határáig demokrata. Lehet így is gondolkozni, ezt antifasizmusnak hívjuk és köze nincsen a demokráciához. A demokrata ember hagyja, hogy elmondja a másik ember, amit akar és nem kiabál be a lelátóról annak ellenére, hogy kérgesre sértették a buta szavak a fülét. A demokrata mindenkinek ugyanakkora esélyt ad, mert ha valakinek az elnyomására törekszik, megszűnik demokratának lenni. Egy Trianon pólós öreg rockernek ugyanúgy szíve joga van elmondani a véleményét és akár zsidózni is egyet, ahogyan a TASZ egyik szociológus aktivistájának is jogában áll lenácizni a Jobbikot és a roma problémát az előítéletből levezetni. Egyik sem bölcs dolog, de a szólás szabadságába ez még belefér.

Fejezzük be a letiltásokat. Köszönöm.

2 komment

Címkék: facebook szélsőjobb

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr475950346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.04.06. 11:19:44

Na, mibe, hogy ez legalább 3-4 oldalt elfog foglalni eme kis óvodás facebook hülyeség Tavares új könyvében, melyben mint "hatalmas bizonyíték" fog szerepelni, mint a "benácult Magyarország" - elfelejtve, hogy az egész szélső-jobbos cirkusz pont az MSZP ideje alatt tört ki (Jobbik, Gárda alapítások stb).

De miért is ne, elvégre amíg "magyarország benáculásáról" írnak, beszélnek és törődnek, addig nem kell foglalkoznia az EU-nak az igazi problémákkal, mint a növekvő munkanélküliség, az eu hanyatlása stb. Hány napja is volt egy nemzetközi tiltakozás brüsszelben különböző szakszervezetek által? XD

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.08. 04:58:49

Tipikus potcselekves, hogy a szelsoseges, radikalis mozgamaknak nem akarjak kifogni a szelet a vitorlajukbol, nem a nyomort, bunozest, bevandorlast akarjak megszuntetni a mersekelt, demokrata, valojaban csak hatalomehes, jo fizetesre hajto, langymelegben hevereszo partok, hanem totalisan antidemokratikus modon a velemennyilvanitast korlatozzak, partokat tiltananak be.
Persze ok csak addig demokratak, amig erdekukben all.
süti beállítások módosítása