Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Vendég a blogon: Wangood - A Béla fiú esete a nemzetbiztonsággal

2014.05.15. 21:19 Member

A Legfőbb Ügyészség kikérte az Európai Parlamenttől Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát, mert a gyanú szerint a politikus Oroszország javára folytatott kémtevékenységet. Eddig sem volt titok, hogy K(G)B-t komoly kapcsolatok fűzik az országhoz- hosszú évekig ott is élt- de a kémvád túlmutat ezen az életrajzi tényen. Érdekesebb adalék, hogy a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Egyetemén diplomázott- ahonnan előszeretettel halászott a KGB-, illetve hogy 1986-os hazajövetele után a Terimpexnél- az „impex” cégek az egészségre káros dózisú belügyest tartalmaztak- dolgozott.

Kovács eddig sem rejtette véka alá szimpátiáját, sőt a krími népszavazáson is kint ebeszkedett, s mindent rendben talált a sorsolás alkalmával, holott azért nem volt minden rendben. Emellett olyan aprócska tényeket hallgatott el életrajzából, minthogy felesége orosz-osztrák kettős állampolgár, és azt sem nevezi meg, hol dolgozott, mikor Oroszországban élt (csak „nemzetközi kereskedelmi céget” említ). Saját zsebéből bőkezűen támogatta pártját, Brüsszelben pedig megszervezte az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége nevű széljobbos és oroszbarát elemeket tömörítő képviselőcsoportot (melynek egyébként átvilágításakor is volt némi bazírozás a számlákkal). Egy szó mint száz, minden együtt van egy jó kis kémbotrányhoz.

Én a magam részéről három forgatókönyvet tudok elképzelni:
1. Kiderül, hogy Béla valóban az FSZB zsebében van, ez jobb környéken kimeríti a hazaárulás büntetőjogi tényállását,
2. Nem tudnak elég bizonyítékot összeszedni, így a Jobbik kap egy turbólöketet a bolsevikcionista világösszesküvés hangoztatásához,
3. Bármennyire is sok a ráutaló körülmény (esetleg találnak a múltjában valamit), KB csak russzofil/lobbista, de nem kém. Az egész hajcihő pedig a Jobbik Simon-ügye: kis fideszes attrakció, hogy betartson az erősödő radikálisoknak és elterelje a figyelmet a paksimutyiról. (Az időzítés legalábbis erre utal.) Hiszen a ruszkikkal szerződést kötni mégsem ugyanaz, mint Moszkvába jelenteni... Az se baj, ha nem áll meg teljesen a vád, csak pörögjön a feszkó.

Kovács egyébként így reagált a vádakra.

Addig is, szerintem:

 

10341894_10152373941773467_168247837090985950_n[1].jpg

 

3 komment

Címkék: Jobbik Oroszország Kovács Béla Wangood

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr956172105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 21:27:28

Nem kedvelem sehogy se a Jobbikot, viszont le a kalappal Kovács előtt az ukrán kérdésben játszott szerepéért. Jó látni, hogy valaki ki mert állni a gyengébbek és az igazság oldalán!

Ez bizonyítja: a tisztesség nem párthovatartozás kérdése.

KoNor_engineer 2014.05.16. 01:42:19

@maxval a gondolkodó birca: Te valami nagyon erős cuccot fogyaszthatsz, ha így látod a világot.
süti beállítások módosítása