Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Repedések

2015.02.21. 17:02 Member

kavehaz_1.jpg

Kétségtelenül izgalmas volt politikailag a hét, Putyin látogatott és furcsa kriptoszovjet hangulatot keltett, a lengyelek kivágtak minket a fenébe, Gyurcsányék tökélyre fejlesztették a gitárnyakra markolós (értsd. gitár = fiatalos) imidzsvideókat, a Jobbik pereméről meg sorra jönnek a cigányagyonlövős/zsidóösszeesküvős fészbúk megosztások. Ma éppen G. Fodor Gábor villantotta meg elemző képességeit.

Aki kicsit is járatos a politikában és nem csak alkalmi szavazóként talál magának egy oldalt, ami ellen mehet szavazni, illetve, aki nem hajlamos a vezetői szólok kritikátlan elfogadására, az ma méltán idézi fel az Oszkár című filmből Sylvester Stallone nagyszerű felkiáltását: "Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem". G. Fodor Gábor, a Fidesz-KDNP házi politológusa a mai napon olyan szépen elemezte ki a párt elmúlt évtizedének szónoki és szimbolikus taktikáit, hogy az egy társadalompolitikai dolgozat vagy éppen ellenzéki szónoklat javára is válhatott volna.

Meglehetősen bátor kijelentéseket tesz a Magyar Narancsban a híres tanácsadó-politológus, úgymint

  • Az egész első ciklusos "polgári" imidzs és az ahhoz kötődő nemzeti eszme csupán a hatalom megszerzésének eszköze volt, "politikai termék", úgyhogy aki akkor lett jobboldali értelmiségi és teljesen értelmetlenül áll a jelenlegi populista, neonkonzervatív és egyszerre autokrata libikókapolitika előtt, az kapja be, így járt.
  • Hogy Orbán Viktor igazából egy személyben alakít mindent, mert hát ő már annyira tapasztalt, nem is kell neki tanács vagy kikérni másnak a véleményét. Azért a lengyeles baki és csomó idióta húzása után érzi azt az ember, hogy inkább haladunk a túlpörgő fantazma irányába, aki bezárkózott egy világba, amiben ő mindenkinél okosabb és le kell gyűrnie azokat, akiktől fél. Rendkívül magányos lét lehet.
  • Hasonlóan mókás, hogy a politika megértéséhez a politológus a Boston Politics: The Creativity of Power-t ajánlja, amiről korábban viccesen felsejlett, hogy a miniszterelnök úr esetleg ebből tanult. A könyv Kevin White politikai stratégiáját mutatja be a városban, aki 1968–1984 között volt Boston első embere. Lényegében átláthatatlan hierarchiával, csak lojális emberek foglalkoztatásával és természetesen erővel megtörhetetlen hatalmat alakított ki magának a városban. És G. Fodor Gábor szerint ez teljesen normális

Ezek a kijelentések éppen azok ellen szólnak, akik nem csak a TV2 állatkertes és gyilkosságos híreit bámulják, hanem éppen jobboldali médiumok által tájékozódnak a belpolitikai helyzetről, amelyek egy része (HírTV, Magyar Nemzet) Simicska Lajos által most már oda-oda fognak szólni az ellenzéki időben neki a markát tartó autokratának, vagyis nagyon jól informáltak lesznek. Ezt a jobboldali értelmiséget a Fidesz-KDNP cserbenhagyta, eldobta, akik tavaly tavasszal még a pártnak drukkoltak, ma végtelenül csalódottak, miközben a kormány a kétkezi munkásokat kívánja megcélozni hatalma megtartása érdekében, miután a fülükbe jutott, hogy a Jobbik vezet már köreikben.

A Fideszben repedések keletkeztek és már nincs az a kintsukuroi művész, mely aranyával újra makulátlanná tudná tenni az ideológiai masszát tartó edényt, a politikai árvák csoportjainak száma pedig egyre csak növekszik. A kérdés az, ki tudná őket megszólítani és egy zászló alá csatasorba állítani?

18 komment

Címkék: polgári Fidesz-KDNP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr587194605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.02.22. 01:41:52

A fideszbolsik rohamosan fogyatkozó birkatáborán és a belső puccsaikon röhög az egész világ.

♔bаtyu♔ 2015.02.22. 08:38:43

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Én rajtad röhögök te ostoba, mert azt hiszed, az izraeli gáz olcsóbb lesz.

Ma Baker 2015.02.22. 09:28:35

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Szerintem inkább azon a "demokrata" oldalon röhög az ország, akik összefogva sincsenek annyira erősek, mint a MÁSODIK legerősebb párt az országban (jobbik) és így a csatornarácsokon kitekintve mégis ehhez hasonló cikkeket bugyognak fel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.02.22. 10:03:54

@♔bаtyu♔: @Ma Baker: Van annak egy sajátos bája, amikor az orosz függőség kurvajó, de az izraeli (akármilyen függőség is legyen, el nem tudom képzelni, pár gyümölcsön kívül mit küldhetnek) már paktálás az ördöggel.

Ma meglátjuk, hogy a tanítványokkal házasodó vérkapitalista, a "baloldal" jelöltje mire megy.

lac666 2015.02.22. 10:06:31

@Ma Baker: Nem hiszem, hogy egy olyan országban volna min röhögni, ahol négymillió a szegény, több tízezer éhező gyerek, hatszáz ezres kivándorlás mellet korrupt tolvaj gyáva szar alakok fosztják ki az országot. Gratulálok annak a sok buzinak, akik az orbán féle gyáva tolvaj idiótáknak szurkolnak még mindig!

lac666 2015.02.22. 10:07:44

javító kit: mellett

bölcsbagoly 2015.02.22. 11:27:14

görögdinnye nyavalygás....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.02.22. 12:47:33

@Ma Baker:

Másképp: Elfogytak a külső ellenségek, jöhet a belső leszámolás!

2015.02.22. 12:47:57

@lac666: Mondj légy szíves valami ésszerű alternatívát? Nem, ne olyan általánosságokat, hogy közjó, meg majd dől a lé ha rám hallgattok, hanem konkrétumokat!

Kiket kellene a vezető pozíciókba tenni, és ők milyen konkrét intézkedéseket kellene, hogy tegyenek annak érdekében, hogy változzanak a dolgokat? Például milyen intézkedések hatására, és kb. mikor csökkenne a szegénység?

bölcsbagoly 2015.02.22. 13:20:02

@A demokrácia leszakadó függönye: ha a külföldi kézben levő vállalatok annyi bért adnának itt is mint saját hazájukban. Ezzel az államot és a hazai tulajdonban levő cégeket/intézményeket is rákényszeritenék a fizetésemelésre.

lac666 2015.02.22. 13:33:05

@A demokrácia leszakadó függönye:
Mire mondjak ésszerű alternatívát?
Milyen vezetői pozícióba javasoljak?
Változzanak a dolgok? Mik? Te mondj konkrétumot!
Egy konkrétumot írtál, hogy mit kéne tenni a szegénység csökkentésére és az mikor következne be!
Szerinted a monitor előtt erre nekem kell válaszolni? Persze azért a kormányunk akkora dilettáns, hogy pár dolgot azonnal lehet, még a wc- ülve is javasolni: például a stadionok helyett lehetne a szociális hálót erősíteni. Az áfa csalásokból kifolyó pénzt szintén. Ha távolabbra nézek, akkor olyan gazdaságpolitikát folytatni, amitől nem menekül a külföldi tőke. Például jogbiztonság visszaállítása, átláthatóság. stb! Hogy mikorra csökkenne a szegénység! Attól függ a változtatásokat milyen gyorsan lehet véghezvinni és ezt a piac hogy fogadja. Az biztos ha a gerinctelen gyáva, putyinszopó tolvaj felcsúti bohóc el lenne zavarva már javulna a helyzet!

dr kíváncsivagyok 2015.02.22. 13:35:38

@bölcsbagoly:
"ha a külföldi kézben levő vállalatok annyi bért adnának itt is mint saját hazájukban. Ezzel az államot és a hazai tulajdonban levő cégeket/intézményeket is rákényszeritenék a fizetésemelésre. "

Ugyan mi erdeke lenne , egy , a piacról elo cégnek elkezdeni hirtelen a fizetésemelést ??
Nem inkább az állam feladata lenne ?
mondjuk pl. a kozalkalmazottaknak jó nagy fizetésemelést adni ?

Hadd fájjon a kulfoldi cégtulajok feje...

dr kíváncsivagyok 2015.02.22. 13:37:16

@lac666:
"Egy konkrétumot írtál, hogy mit kéne tenni a szegénység csökkentésére és az mikor következne be!"

Mondjuk pl. nem csokkenteni a szociálisan rászorultak juttatásait...., hanem kismértékben novelni !
Nemde ?

dr kíváncsivagyok 2015.02.22. 13:38:45

@A demokrácia leszakadó függönye:
"Kiket kellene a vezető pozíciókba tenni, "

Nem tolvajokat,..pl..., már az is nagy dolog lenne !

bölcsbagoly 2015.02.22. 14:00:48

@dr kíváncsivagyok: ettől csak a kormány feje fájna, mert belebukna. ugyanis osztogatni csak abból lehet ami van. Miért érdekelné egy multi vezetőségét, hogy Mo-on mennyit keresnek az egészsűgyben, oktatásügyben vagy az adminisztrációban?
De forditva már érvényes a helyzet, mivel a megnövekedett bevételből az állam is tudna bért emelni! Ugyanis a közalkalmazottak/tisztviselők esetében csak újraelosztás történik, de nem termelődik + jövedelem.

bölcsbagoly 2015.02.22. 14:02:12

@dr kíváncsivagyok: s honnan vennéd el a pénzt rá, hogy többet tölts a feneketlen hordóba?
süti beállítások módosítása