Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A hadseregnél fél aggyal is szolgálunk!

2011.05.18. 15:23 Member

Haverom sokat gondolkozott rajta, hogy de jó lenne katonának lenni, de azt hiszem, ő sem erre a formára vágyott.

Visszatér a sorkatonaság, gyerekek, és minden 18 és 40 év közötti (vélhetően férfi, de ez nem szerepel a javaslatban) békeidőben 12 hónapot, ellenben ha az országot megtámadják, vagy kölcsönösségre hivatkozva hadműveletben veszünk részt (!), akkor korlátlan ideig köteles szolgálni. Úgy látszik, megtalálták a megoldást a munkanélküliség kezelésére és az USÁ-val való kapcsolat javítására, mindenki mehet a frontra meghalni, ha a Fehérház haragszik ránk. Meglepőd módon lesz egy csoport, akik nem lesznek kötelesek a sorkatonaság szolgálatát elvállalni, őket meg lehet tippelni, hogy kik!

a) Országgyűlési képviselők, minisztériumi dolgozók, polgármesterek és önkormányzati képviselők.
b) Mezőgazdák, munkások
c) Közalkalmazottak és köztisztviselők
d) Melegek

Azt hiszem, egy segítséget sem kellene ennél a kérdésnél elhasználni. Igen, legyünk bátrak, de nélkülünk! Igaz, aki 3 évesnél fiatalabb gyereket nevel (már hallom a jajveszékelést, hogy "A CIGÁNYOK!!"), vagy egyedülállóként nevel gyereket, az mentesül ezen szolgálat alól, persze arról nem szól a fáma, hogy a jegyzőt és a papot is viszik a frontra, golyófogónak? Miből akarják a laktanyákat fenntartani, ha eddig sem volt rá pénz? (gondolom akarnak képezni is) Meg egyáltalán minek kell beleszólni mások dolgába, azon felül, hogy NATO? A saját hazámért természetesen ha adnak puskát, lövök, de a szülőföldemtől távol miért dögöljek meg? Végeztem.

5 komment

Címkék: fidesz katonaság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr712914008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

transformer2 2011.05.20. 16:59:26

Sorkatonaság ?

A "szükséges" létszám meg lesz. A legnagyobb problémák a "minőséggel" lesznek.

Ne aggódj, egyenlőre nekik nem arra kellünk, hogy háborúzzunk. Hanem, hogy ingyen és bérmentve pakoljuk a zsákokat a gátakon, illetve hogy minden más olyan melót el végeztessenek velünk, amiért igazából fizetni kéne, de nincs miből.

Gondolom, mindenki borzasztóan motivált lesz. :)
És (mint ahogy már korábban beszéltünk róla), nem a parancsra teljesítés a leghatékonyabb eljárás.

Ezzel azt akarom, mondani ha profi földmunkások végeznék a gátépítést, pénzért valószínűleg 1000-szer hatékonyabbak lennének, mint a sorkatonák, akik alig várják majd, hogy vége legyen...

Egyébként pedig a háborúban a katonák semmit sem érnek, modern fegyverek nélkül. Csak a potenciális áldozatok száma növekszik.

Vérprofi hadsereg kell, hivatásos, jól fizetett, maximálisan motivált katonákkal. Akik tudják mikor mit kell tenniük.

"A háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz."
Montecuccoli

transformer2 2011.05.20. 17:36:03

UI:

"A hadseregnél azt ami kocka alakú, azt gurítják. De, csak azért, hogy amikor a sok gurítástól gömbölyű lesz, utána felemeljék és úgy vigyék tovább"
:D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.21. 10:41:15

@transformer2: Tetszenek a nagy mondások, amiket beírtál. :)

Reménykedem benne, hogy valóban csak az ingyenes kubikos munka a kormány célja (gondolom böki a csőrüket, hogy a szélsőjobb "civil" szervei viszik el a dicsőséget), mert eleve annak semmi értelmét nem látom, hogy egy háborúban ennyire járatlan társaságot kizavarjunk a harcmezőre, felszerelés nélkül.

Mangekyo22 2011.05.21. 14:24:00

Elgondolkodtató bejegyzés. Én már elmúltam 20, hallgató vagyok, akkor engem már érint ez az ügy?

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.06.16. 00:30:07

@Mangekyo22: akkor szerveznének be, ha Magyarországot támadás érné, de akkor mindenkit behívnának, aki él és farka van.
süti beállítások módosítása