Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

"A magyarok kétharmada Jobbikos"

2012.05.19. 19:14 Member

A címben idézett mondat nem újdonság, aki a választások után meghallgatta Vona Gábor beszédét, annak ismerős lehet az állítás, aminek valóságtartalmában bizonyos vagyok, ugyanis a Jobbik eléggé sajátságosan definiálja, hogy ki a magyar. :)

A külsőségekre rengeteget adó párt (csak ámulok a képeken, összehasonlítva az LMP kongresszusaival olyan, mint a katolikus és református templom kontrasztja) valóban jól teljesített, ha a figyelemfelhívó akciókat nézzük, mint az Európai Unióval szemben, mint a roma-magyar szembenállás hirdetésében. A legnagyobb gondom viszont, hogy a párt emberei, tisztelet a kivételnek, maguk sem tartják be az elveiket, mozgássérültek helyén parkolnak, belterületté nyilvánítják telkeiket, házasságtörést követnek el a munkahelyükön és ők maguk is sokat vásárolnak a Tesco-ban. Persze szentek alig, ha akadnak, LMP-n belül is morogtam már túlzott kocsikázásért vagy Burger King-ezésért.

Hogy mik az esélyeik, ma még nem lehet megmondani, döntő jelentősége lesz az IMF tárgyalások kimenetelének és az államháztartás bevételének eloszlása személyi téren nagyon nagy befolyással fog bírni a szereplésükre, vagyis azt kell hogy mondjam, nem az övék, hanem a Fidesz-KDNP teljesítménye fogja eldönteni, nyernek-e vagy sem.

Kis könyvélményről is beszámolnék, régen olvastam már ilyen tartalmasan a XX. század elejének politikatörténetéről, Horthy Miklós kormányzóságáról, Teleki és Bethen politikájáról, Klebensberg és Hóman kultúrfelfogásáról, Mindszenty Jószefről és az egyre inkább antiszemitizálódó katolicizmusról vagy az Erdély kép változásairól. Utóbbi azért is izgalmas, mert ma is egy romantikus terület iránti vonzódást és nem a megismerés iránti vágyat látom benne. Rövidítve megjelent a Rubicon 2009/I. számában, a borítóra kattintva letölthetitek.

4 komment

Címkék: jobbik vona gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr464526267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.21. 13:34:53

A kedvenc LMP-s akcióm az volt, amikor Osztolykán Ágnes titkára és szakértője az egyik ülésen nevetgélt és ivott (ezt az ülésen tilos), majd mikor az elnök rászólt, gúnyosan mosolygott csak, aztán azt hazudta, hogy Jobbikos. :D
Geciszánalmas, óvodás szint, komolyan...
Nem mellesleg arról az Osztolykán Ágnesről van szó, aki szerint az a különbség a magyar és a cigány anyák között, hogy a romák sosem hagyják el a gyerekeiket.
Remélem tudok vele majd személyesen találkozni, a Marian Cozma halálán röhögő Mohácsi Viktória után ő lenne a második politikus, akit szó nélkül ököllel pofán basznék, teljes erőből. Sokszor. Ja, és igen, leszarom, hogy nő (mint ahogy ő is leszarja). Ezek úgyis mindig sírnak az egyenlő bánásmód meg a hátrányos megkülönböztetés miatt. Na, ilyen esetekben nem lenne sok megkülönböztetés. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.21. 13:54:41

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ok, youtube-on megtaláltam, szerencsére a Jobbik mindent feltölt, de legközelebb légyszíves linkeld (www.youtube.com/watch?v=ch3LoSs-nLU). Úgy hangzott a kijelentés pontosan, hogy "mélyszegénységben élő romák és nem romák között az a nagy különbség", amit én úgy értelmezek, hogy a romák többségénél a mélyszegénység nem mérője a család normáinak, de a magyarok esetében igen. Annyi igazság van benne, hogy a magyarok között azért lényegesen nagyobb a szórás a jöveledemeloszlásban, de hogy ez mennyiben befolyásolja az attitűdöket nem tudok nyilatkozni, mert csak párt tucat személyes példát ismerek. Eléggé bután fogalmazott, el kell ismernem.

A második résszel egyetértek, a két hét múlva már csak volt főnököm azért zavart ki a felmondásról való tájékoztatás során a megbeszélésről, mert férfiként, kvázi egyenlő félként kezeltem. Szóval ha valami nem vagyok, akkor vérfeminista biztosan nem. :D

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.21. 18:30:47

@Member:
Az egész feminizmus bullshit. A nő nő, a férfi férfi. Ez van. Sprite.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.21. 18:45:58

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ők is így gondolják és ez a gond, a férfi szerintük szexista bestia. :D

Van biológiai nemünk, ami adott és amit nem lehet... Bocsánat, tanácsos megváltoztatni, meg van a gender, amiben viszont iszonyat árnyalt a kép. Nézd meg a női főnököket vagy politikusokat, 80%-uk férfiasabb, mint bármelyikünk, eltapos és kicsinál. :O Én azt szoktam mondani az amazonoknak, hogy ők is megrészegülnek, ha hatalomhoz jutnak, úgyhogy felesleges az elnyomással jönni.
süti beállítások módosítása