Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Mentegetőzés ünnepnapon?

2012.03.15. 16:10 Member

Ma szerényen kis településemen ünnepeltem a legismertebb magyar szabadságharcot és emlékeztem arra, amit nem lehet feledni. A helyi speciális iskola tanulói és tanári kara egész korrekt műsort adtak, nem volt benne semmi aktuálpolitizálás, sőt, Dunavecse szerepe is szóba került a szabadságharc során, amire eddig nem volt példa. Nem tudtam, hogy egy osztrák hajóval tűzharcba keveredett a város lelkes lakossága. Egészen meghatódtam ennek hallatán. Az ünnepet egyedül a koszorúzó Jobbik rontotta el hatalmas zászlójával, amin a település neve is szerepelt, ennek úgy vélem, nincs helye, én sem az LMP-s kitűzőmmel helyeztem fel kabátomra a kokárdát.

Aztán most bátorkodtam meghallgatni a Fidesz ünnepi műsorát. Gyerekek, pontosan ezt utálom, múltbéli küzdelmeink által legitimálni a jelenkori tetteinket. Száyer József EU képviselő jöjjön haza, ha ennyire elnyomónak érzi a rendszert, ne innen ostorozza azt és lehetőleg ne hazudja, hogy elzavarták a kommunistákat, amikor csak bekebelezték őket. Egyedül abban volt igaza, hogy hozzányúltak régen porosodó, hibás, gazdaságtalan rendszerekhez. Orbán Viktor továbbra is EU-osztrák párhuzamban gondolkozik, de sokkal rosszabb, hogy két téma mozgatta meg agyának fogaskerekeit. Az egyik az adósság, a másik az adózás. És hogy ebbe ne szóljon bele senki, mert mi szabadok akarunk lenni. Ha már arról beszél, hogy a vízbe nyomja fejünket az adósság, hát talán azt is ismerik, hogy "Habár felül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr", lehettek százezren, nagy szám, mert (demagóg nagyítás következik) 9 900 000 magyar ember már úgy látja, hogy
-Elege van a pártokból, és/vagy
-Elege van a kormányból.

Na mindegy, egy szó száz, a saját hibás döntéseinket mentegetni a pesti ifjúság bátorságával övön aluli lépés volt, ez volt talán a legmonotonabb orbáni beszéd. 

4 komment · 2 trackback

Címkék: 1848

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr414318617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 08:32:06

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Trackback: Hazafiasságból jeles 2012.03.15. 17:37:42

Az új NAT lassan az igazi menzai zöldségleveshez hasonlít: "mindent bele!" Eddig is csak kapkodtuk a fejünket, mire van szüksége a gyermekeinknek (és miről maradtunk mi le): erkölcstanra, hazafiasságra és demokrácianevelésre, a családi életre, méd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.03.15. 20:42:59

Mondtam, hogy ez lesz: kormány magát dicséri + ellenzék a kormány ellen uszít.

Azért azt valljuk be, hogy Gyurcsány és Bajnai is ugyan ezt a beszédet nyomatták akkor is, amikor ők voltak hatalmon. Csak ők golyóval fogadták mások nem tetszését...

Mondjuk érdemes utána nézned az MSZP, Gyurcsány és Vona Gábor 15-ei beszólásainak:
1.Mesterházy: "Orbánka meggyalázza, SŐT, letagadja nemzeti címereinket...." - mondja ezt annak a pártnak a vezetője, akik az SZDSZ-el együtt ki akarták tiltani a szent koronát a parlamentből + valamennyi magyar címert.
2.Gyurcsány: "Alkotmányos Blokkád"... na ilyenkor gondolkozok, hogy vajon mit szívhatott az anyja, amikor terhes volt vele. Ilyeneket kitalálni/mondani még annak is fáj, aki még meg sem született.

Na és Vona Gábor... na Ő vitte a pálmát: "Üzenjük az EU-nak, hogy mi, március 15-én többé nem béke menetet fogunk tartani! Hanem harci menetet!..." TE ÚRISTEN! RÁADÁSUL EZT MÉG ORDÍTVA BE IS KIABÁLTA A TV-BE! Nála már lehet tudni, mit szívhatott az anyja a terhességi idő alatt, de ha leírnám, nyílzápor fogadna az utcákon... XD

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.15. 20:52:04

@Mangekyo22: Az MSZP esetében ez egyértelműen politikai lépés volna, mivel a Fidesz vitte a parlamentbe a koronát még 2000-ben, beemelve a nemzetet az ország házába. Ez egy tipikus kérdése a nemzeti tematikának, hogy egy múzeumban van-e a helye a koronának, vagy a magyar állam hatalmát jelképező épületben. A Fidesz egyetlen dolog tekintetében nevetséges teljesen, amit a kommunizmussal művel. Egyrészt a tettesek felkutatása terén csak szimbolikus lépéseket tesz, másrészt a jogfolytonosságot megszakító időszaknak könyveli el. Egyrész Horthy kormányzósága sem volt éppen habostorta, másrészt nem vágható ki 40 év csak úgy a történelemből, ennyi erővel a török uralom és a bécsi tartományiság is megszakította a folytonosságot a karddal és vérrel szerzett hazával.
2. Gyurcsánnyal jól kib@sztak, gyak. a DK-ra szabták a választási törvényt, ami kimondja, ha nem házasként érkeztél a faluba, nem házasodhattok össze, ami hülyeség. Erre fel van a hisztijük, mert a független képviselőknek tényleg csak szavazatnyomkodásra és tervezete benyújtására van lehetősége, de a legtöbb pontot hozó interpellására pl. nem.
3. Továbbra is azt mondom, hogy hívják vissza a három képviselőjüket, ha ennyire rühellik az EU-t. Teljesen ambivalens, hogy néha oda fordulnak kéréssel vagy hogy onnan fizetést vesznek fel, elvégre Morvai most a keletről elszivattyúzott nyugati pénzből él!

Acchan 2012.03.15. 22:01:05

Én is végighallgattam a mini elnök beszédét, de igazán nem kellett volna. Gondoltam, hogy lesz elmúttnyócévezés és demagógia ezerrel, de Bem apó és a lengyel tapsikolók összemosása mélységesen felháborított. Már meg sem lepődtem az uszításon az EU ellen - gondolom, meg akarja nyerni a Jobbik táborát is, mivel most nagyon az ő lelkükre akart hatni... Persze, szupi jó országban élünk: Orbán szerint nincs munkanélküliség meg adósságcsapda sem - egyedül azt felejtette el hozzátenni, h ez rá és a sleppjére, na meg a felső tízezerre igaz. Fizetett és/vagy megfélemlített tapsikolókkal könnyű villogni - egyszer szervezzenek már olyan békemenetet, ahol a reményeitől megfosztott 99% vesz részt: közfoglalkoztatottak, hajléktalanok, diákok, a gyermekeik és unokáik jövője miatt aggódó nyugdíjasok, nemrégiben elbocsátottak...

Külön kiemelném Orbán egy poénját (?) :
Volt pofája azt mondani, hogy lehet, h ez a kis jamboree majd, mint egy néhányezres kormányellenes tüntetés jelenik meg bizonyos médiumokban, mert ugye a média így meg úgy.

Hogy nem sül le a bőr a képéről. :/

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.15. 22:28:52

@Wile Emúttnyócév Coyote: Valaki elmagyarázhatná neki, ha megkérnek, hogy ne kakálj a wc peremére, és legközelebb már a tartályt is telenyomod, akkor ne lepődjön meg, hogy elveszik a WC papírodat is.

Most komolyan, ezek után miért lepődne meg, hogy a külföldi sajtó hörög és az EU sem vesz már komolyan? Ez a legalja.

Ezek nem azok a lengyelek voltak, akik állítólag Orbán útjára esküsznek? Most alakult valami kis csicska lengyel jobbos párt. Nem mintha ott volna baloldal.
süti beállítások módosítása